Friss hírek

Robbanás történt a szaúdi F1-es pálya közelében

Magyar idő szerint délután 3 óra után robbanás rázta meg a dzsiddai Forma-1-es versenypálya közelében található egyik olajfinomítót. A száguldó cirkusz vezetősége a hatóságoktól származó hivatalos információkra vár.

A Forma-1 mezőnye péntek délután kezdve meg a Szaúd-arábiai Nagydíj hivatalos programját a nyitóedzéssel, a gyakorlás közben pedig hatalmas tűz ütött ki a nemzetközi repülőtér közelében található, az Aramco tulajdonában lévő olajfinomítóban.

A dzsiddai F1-es pálya a finomítótól mintegy 20-22 km-re található, a versenyhelyszínről pedig jól látható volt az a sűrű fekete füst, mely a létesítményből tört a magasba. A hatóságok hivatalos tájékoztatást még nem adtak a történtekkel kapcsolatban, a jelentések szerint azonban a huthi nevű, iszlamista mozgalom támadhatta meg a létesítményt.

Hirdetés
 

A Forma-1 vezetősége jelenleg is a hatóságok tájékoztatást várja.

„További információkat várunk a hatóságoktól a történtekkel kapcsolatban” – mondta az F1 szóvivője.

Úgy tudni, a dzsiddai pálya környékére megerősítették a biztonsági intézkedéseket erre a hétvégére. A huthik az elmúlt héten már több szaúd-arábiai célpont ellen intéztek támadást.

Frissítés – 18:15

Magyar idő szerint 18 óra 15 perckor megkezdődött a második szabadedzés Dzsiddában.

Frissítés – 18:00

Az F1-es versenyzőket és a csapatfőnököket egy meetingen tájékoztatták az eseményekről. A második szabadedzés kezdését 15 perccel eltolták. A versenyzők már a garázsokban várakoznak, a csapatfőnökök egy része azonban még ott van a találkozón, ahol Stefano Domenicali mellett az FIA elnöke, Mohhamed Ben Sulayem, illetve a verseny promótere, Martin Whitaker is jelen van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!