Robertson: Ha Kimi jó autót kap, marad a Lotusnál - F1VILÁG.HU

Robertson: Ha Kimi jó autót kap, marad a Lotusnál

HIRDETÉS

Meghosszabbítja szerződését a Lotus csapatával Kimi Räikkönen, ha az enstone-i gárda garantálni tudja, hogy a továbbiakban is az élmezőnyben harcolhat majd – ezt nyilatkozta a minap a versenyző menedzsere.Meghosszabbítja szerződését a Lotus Forma-1-es csapatával Kimi Räikkönen, amennyiben az enstone-i gárda garantálni tudja, hogy a továbbiakban is az élmezőnyben harcolhat majd – ezt nyilatkozta a minap a versenyző menedzsere, Steve Robertson.

A 33 esztendős pilóta szerződése az idei szezont követően jár le a Lotusnál, menedzsmentje pedig az elmúlt időszakban több alakulattal is egyeztetéseket folytatott. Sokáig úgy tűnt, Räikkönen a Red Bull Racinghez szerződhet Sebastian Vettel mellé, az osztrák istállóval folytatott tárgyalások azonban zátonyra futottak.

Bár a „Jégember” menedzsere, Steve Robertson nemrég kijelentette, pártfogoltjának több opciója is van a 2014-es szezonra, a Lotus megtarthatja világbajnok versenyzőjét, ha biztosítani tudja a szükséges feltételeket.

A pletykák szerint Räikkönen akár a Ferrarihoz is visszatérhet jövőre, az AUTOSPORT című angol szaklap azonban úgy értesült, szívesen maradna jelenlegi csapatánál, feltéve, ha az biztosítani tudja az élen való versenyzéshez szükséges financiális- és technikai platformot.

Räikkönen menedzsere elárulta, a Lotusnál pontosan tisztában vannak a helyzettel, és tudják, mi kell ahhoz, hogy megtartsák a finn versenyzőt.

„A Lotusnak megvan a kulcsa Räikkönen jövőjéhez” – mondta Steve Robertson az AUTOSPORT-nak. „Ha a csapat biztosítani tudja azt, amit ő szeretne, tehát, hogy egy olyan autója lesz, mellyel a győzelmekért és a világbajnoki címért harcolhat, akkor maradni fog.”

Természetesen a Lotus is szeretné megtartani világbajnokát, ám Eric Boullier nemrég kifejtette, csak olyan üzletbe hajlandóak belemenni, mely mindkét fél számára előnyös.

Habár Räikkönen számára a Ferrari lehet a legjobb opció, amennyiben a Lotusszal mégsem sikerül dűlőre jutni, a maranellói gárda nem akarja elkapkodni a döntést.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!