Friss hírek

Róma egyre közelebb a Forma-1-hez

Olaszország fővárosa a tervek szerint három éven belül, legkésőbb 2012-ben versenyt rendezne a Forma-1-ben, miután az esemény szervezői sikeresen megegyeztek a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.

Olaszország fővárosa a tervek szerint három éven belül, legkésőbb 2012-ben versenyt rendezne a Forma-1-ben, miután az esemény szervezői sikeresen megegyeztek a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.

A Római Nagydíj szervezője, Maurizio Flammini januárban vetette fel először, hogy az olasz főváros is helyet adhatna a forma-1-es világbajnokság egyik állomásának, és ha minden a tervek szerint halad, nyárra biztossá válhat ennek megvalósulása.

“Az első egyezséget aláírtuk” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak. “A részleteket egyelőre nem tudjuk kiadni, de Bernie-vel már egy írásos megállapodást kötöttünk, melyben kijelenti, hogy teljes mértékben támogatja a futamot Rómában.”

“Még kell a providencia, a régió, az olasz automobil klub, és az FIA jóváhagyása. Úgy vélem, hogy még hét-nyolc hónapra szükségünk lesz ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, hiszen ez az adminisztrációs folyamat sok időt vesz igénybe.”

Flammini azt is elmondta, hogy az esemény komoly támogatásnak örvend, és a versenypálya vonalvezetése úgy lett kialakítva, hogy az a legmagasabb biztonsági előírásoknak is megfeleljen.

“Csak néhányan vannak ellene” – folytatta az olasz a Reppublica c. lapnak adott interjújában. “Még a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is megváltoztatta korábbi véleményét, mikor megismerkedett a projekt részleteivel.”

“Igazából a római verseny nem is egy utcai verseny lenne, hiszen az utak nagyon szélesek, így a biztonsági szint igen magas lenne. Széles pályánk lehetne, széles bukóterekkel. Egy olyan utcai pályánk lehetne Rómában, amely mind a biztonsági szintet, mind a látványt tekintve felvehetné a versenyt az igazi versenypályákkal.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy 2012 a bemutatkozás reális dátuma, jóllehet ezt egy kicsit előbbre is lehetne hozni, ha rekordgyorsaságban tudnánk dolgozni. Tavasszal vagy ősszel lehetne megrendezni a versenyt, bár egy augusztusi dátumnak lennének előnyei, ugyanis akkor kisebb a tömeg Rómában, így a hotelek több embert tudnának fogadni.”

Róma polgármestere elmondta, hogy nem áll szándékukban kiütni Monzát a naptárból, sokkal inkább arra hajtanak, hogy ők adhassanak otthont Olaszország második versenyének. Monza azonban máris támadást intézett a római projekt és Flammini ellen.

“Ez a legutóbbi lépése annak a parazita fővárosnak, amely az elmúlt 2000 évben a más városoktól elszívott oxigénnel lélegzett” – mondta a provincia elnöke, Dario Allevi a Gazzetta dello Sportnak.

“Nem ez lenne az első alkalom, hogy Flammini hazudik, csak hogy maga javára fordítsa a dolgokat. Nekem nincs szükségem erre a propagandára. Harminc éve bizonyítom a megbízhatóságomat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!