Friss hírek

Ron Dennis visszavágott Alonsónak

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis visszavágott egykori versenyzőjének, Fernando Alonsónak, aki a múlt héten azt nyilatkozta, hogy részben azért hagyta el a brit gárdát, mert úgy érezte, esélyt sem adnak majd neki a vb-cím megszerzésére.

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis visszavágott egykori versenyzőjének, Fernando Alonsónak, aki a múlt héten azt nyilatkozta, hogy részben azért hagyta el a brit gárdát, mert úgy érezte, esélyt sem adnak majd neki a vb-cím megszerzésére.

Alonso a Hungaroringen elmondta, egyáltalán nem csüggedt amiatt, hogy eddig nem úgy alakul számára az idei év a Renault-nál, ahogy azt terezte, mert úgy érzi, a McLarennél sem lenne sikeresebb.

“A tavalyi évben minden esélyem megvolt arra, hogy harcba szálljak a bajnoki címért” – mondta Alonso, akinek a helyét a hétvégi futamgyőztes, Heikki Kovalainen vette át a McLarennél.

“Tisztában voltam azzal, hogy idén nem lesz esélyem a győzelemre. Azonban ha a McLarennél maradtam volna, akkor sem hiszem, hogy eredményesebb lennék, mint most a Renault-val.”

Alonso szavaiból arra lehet következtetni, hogy a McLaren mindent – a régóta támogatott – Lewis Hamilton köré épít, és a spanyolnak a második számú versenyző szerepét kellett volna betölteni az idei esztendőben.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis azonban visszavágott egykori versenyzőjének, és határozottan cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint a wokingi alakulat nem egyenlő feltételekkel küldené harcba versenyzőit.

“Először is le szeretném szögezni, hogy mikor elváltak útjaink, elővigyázatosságból egy olyan záradékot is belevettünk a szerződésünkbe, amely kimondja, miként nyilatkozhatnak egymásról a felek. Mi pedig nem szeretnénk ezt a megállapodást megszegni. Az ő véleménye az ő véleménye, én nem fogok arról beszélni, hogy mit tett és mit mondott Fernando a múltban” – magyarázta felháborodva Dennis.

“Annyit viszont elmondhatok, hogy nem mozgatjuk bábként Heikkit, aki egy nagyon őszinte srác. Tudomásom szerint ő is mindig elmondja, hogy egyenlő feltételek vannak a csapatnál. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz.”

“Az emberek az elmúlt verseny után azt mondták, hogy egyértelmű csapatutasítás történt Németországban, hiszen Heikki minden ellenállás nélkül félrehúzódott, és elengedte Lewist. Az igazság az, hogy azon a versenyen Lewis körönként hét tizeddel volt gyorsabb Heikkinél, amiről tudott is, mert szóltunk neki. Azt viszont nem mondtuk, hogy engedje el.”

“Azonban mikor egy csapatban vagy, és tudod, hogy csapattársad gyorsabb nálad, esélye van a győzelemre, neked pedig nincs, akkor teljesen logikus, hogy elengeded. Saját döntést hozott, okosan döntött, nem mi kértük arra, hogy engedje el Lewist.”

“A puding próbálja az evés. Bárkit meg lehet kérdezni, aki korábban a McLarennél versenyzett, és senkit nem fog találni az ember, aki azt mondja majd, hogy igen, csapatutasítást alkalmazott a McLaren. A wokingi alakulat mindig is azonos bánásmódban részesítette versenyzőit, és egyenlő feltételekkel küldte őket csatába” – tette hozzá Dennis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!