Rosberg 2017-ig hosszabbított a Mercedesszel

Több évre – értesüléseink szerint 2017 végéig – meghosszabbította Nico Rosberg szerződését a Mercedes Forma-1-es csapata. A hivatalos bejelentést szerda délelőtt ejtette meg a német alakulat.


Több évre – értesüléseink szerint 2017 végéig – meghosszabbította Nico Rosberg szerződését a Mercedes Forma-1-es csapata. A hivatalos bejelentést szerda délelőtt ejtette meg a német alakulat.

A 29 esztendős versenyző jelenleg 165 ponttal élen áll a bajnoki pontvadászatban, a bajnokság eddig eltelt kilenc versenyhétvégéjén négy rajtelsőséget és három futamgyőzelmet szerzett.

A szerződéshoszabbítás tényét először a Bild című német napilap közölte szerda reggel – a lap úgy tudja, a német pilóta mintegy 55 millió eurót tehet zsebre a három esztendő alatt.

A megállapodást hétfőn írták alá a felek, néhány nappal azután, hogy Rosberg feleségül vette párját, a 28 esztendős Vivian Siboldot.

Rosberg eddig érvényben lévő szerződése a 2015 végéig szólt, melyben egy évre szóló opciós záradék kapott helyet. A Bild szerint az új, 2017-ig szóló megállapodás szintén tartalmaz egy egyéves opciót.

Délelőtt 10 órakor aztán a Mercedes hivatalos közleményben megerősítette, több évre magához láncolta a 29 esztendős pilótát.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Ezüstnyilaknál versenyezhetek a modern érában” – mondta boldogan Rosberg.

„Németként a Mercedes-Benz öröksége igazán sokat jelent nekem, nagyon büszke vagyok arra, hogy a világ legjobb autómárkáját képviselhetem.”

„Nehéz utat tettünk meg azért, hogy elérjünk idáig, de mindenki hitt benne, és a Mercedes fantasztikus támogatásának köszönhetően jelenleg élen állunk a Forma-1-ben.”

„Nagy előrelépést tettünk az elmúlt évben, sikeresen felépítettük a csapat struktúráját és menedzsmentjét a jövőre. Fantasztikus csapatunk van, és meggyőződésem, hogy megvannak a megfelelő szakembereink minden szinten.”

„Alig várom már a következő közös éveket, arra törekszünk majd, hogy még több versenyt megnyerjünk – és remélhetőleg bajnoki címeket.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS