Rosberg a hibás DRS-t okolja a gyengélkedésért

A meghibásodott DRS-rendszert okolja azért, hogy csak a hetedik helyen ért célba Barcelonában a Mercedes GP német tehetsége, Nico Rosberg.


A meghibásodott DRS-rendszert okolja azért, hogy csak a hetedik helyen ért célba Barcelonában a Mercedes GP német tehetsége, Nico Rosberg.

A fiatal versenyzőt hétszeres világbajnok csapattársa, Michael Schumacher mögött intette le a kockás zászló, ám elmondása szerint rendkívül nehéz versenyen van túl, hiszen amellett, hogy nem működött a rádiója, a légellenállást csökkentő rendszer is felmondta a szolgálatot autójában.

„Volt néhány remek csatám a pályán, de sajnos nehéz versenyen vagyok túl” – nyilatkozta Rosberg.

„A rádióm nem működött, emiatt pedig nehezen értettem a versenyt, hiszen rengeteg mindent kell csinálni vezetés közben: változtatni a beállításokon, üzemanyagot spórolni, szóval nagy kihívás volt.”

„Aztán a hátsó szárnyam is tönkrement, szóval nem volt előzést elősegítő rendszerem, ami miatt értelemszerűen nehéz volt előzni. Biztos, hogy előrébb végezhettem volna, és biztos vagyok abban, hogy sokkal közelebb kerülhettem volna az élmezőnyhöz, mert szerintem remek tempónk volt ma.”

Rosberg hozzátette, úgy tűnt a futam során, hogy Schumacher autója kevésbé versenyképes, mint az övé, ám miután mindketten kört kaptak, akkor sem tudta volna befogni az élen autózókat, ha honfitársa elé verekszi magát.

„Nem úgy tűnt, hogy jó az autója egyensúlya. Én nagyon elégedett voltam az én versenygépemmel, azt hiszem, jó volt a tempóm.”

„De még sokat kell dolgoznunk, mert az a véleményem, hogy nem igazán sikerült közelebb kerülnünk az élmezőnyhöz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!