Rosberg: A kilencedik hely volt a maximum

Ugyan a Mercedes mindkét versenyzője bejutott az időmérő utolsó etapjába, Nico Rosberg úgy érzi, a kilencedik hely rajtpozíció a maximum, amit csapata elérhetett Koreában.


Ugyan a Mercedes mindkét versenyzője bejutott az időmérő utolsó etapjába, Nico Rosberg úgy érzi, a kilencedik hely rajtpozíció a maximum, amit csapata elérhetett Koreában.

A brackley-i bázisú gárda javított valamelyest a Japán Nagydíjon mutatott teljesítményéhez képest, ám sem Rosberg, sem Michael Schumacher nem tudott egy másodpercen belülre kerülni a pole pozíciót megszerző Mark Webberhez képest.

Rosberg elmondta, hogy autója egykörös teljesítménye hagy még némi kívánnivalót maga után, azonban véleménye szerint más lesz a helyzet a versenyen.

„A kilencedik hely volt a maximum, amit el tudtunk érni a mai napon” – monda a német pilóta. „Jó volt az autó beállítása, de egyszerűen képtelenek voltunk harcba szállni a jobb helyezésekért.”

„Nagyon keményen dolgozunk, hogy javítsunk a helyzeten, és bízom benne, hogy a versenytempónk jobb lesz, és néhány értékes pontot begyűjthetünk Koreában. A pálya vonalvezetése és a hőmérséklet jobban fekszik nekünk, mint az elmúlt versenyeken, így magabiztosan várom a holnapot.”

Schumacher szintén bizakodó, mert úgy érzi, egyértelmű a javulás Japán óta, de nem tudta titkolni, hogy a mai teljesítményük enyhén szólva is átlagos volt.

„A pozitívum az, hogy a mai teljesítményünk mindképpen előrelépés volt az elmúlt hétvégéhez képest” – mondta a hétszeres világbajnok. „Azonban átlagos volt a mai szereplésünk. Arra is számítottunk, hogy a nyolcadik és a tizedik hely között leszünk valahol, de az utolsó köröm utolsó etapjában nem voltam olyan jó.”

„Ami a holnapi versenyt illeti, szerintem jók leszünk, hosszú etapos teljesítményünk jó, a gumik is remekül működnek. Majd meglátjuk, miként alakul a verseny.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Rosberg: A kilencedik hely volt a maximum
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt