Rosberg: A rajtnál megelőzöm Webbert - F1VILÁG.HU

Rosberg: A rajtnál megelőzöm Webbert

HIRDETÉS

Nico Rosberg, a Mercedes GP versenyzője a két Red Bull mögött a harmadik helyen végzett a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén, ezzel idei legjobb rajthelyét szerezte meg.


Nico Rosberg, a Mercedes GP versenyzője a két Red Bull mögött a harmadik helyen végzett a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén, ezzel idei legjobb rajthelyét szerezte meg.

A német pilóta elégedetten nyilatkozott az időmérőt követően, és elmondta, a csapatnál mindenki büszke arra, hogy a 3 hetes szünet alatt sikerült előrelépéseket tenniük.

“Boldog vagyok, az biztos. Öröm nézni az előrehaladást, amit sikerült elérnünk.”

A szezont megelőző tesztek alapján mindenki jobb eredményt várt volna a német istállótól, azonban sem Nico Rosberg, sem a hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem tudott beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

“Ha megnézed, hol álltunk 4 versennyel ezelőtt, tanultunk a hibáinkból, és kihoztuk az autóból a legtöbbet.”

“A csapat nagyon jó munkát végzett, de még mindig nem állunk ott, ahol szeretnénk, szóval minden versenyeken is keményen fogunk harcolni.”

Rosberg szinte biztos benne, hogy a rajtnál sikerült megelőznie a második rajtkockából induló Webbert, és így esetleg Vettel nyomába eredhet.

“Jó rajtom lesz. A tiszta oldalról fogok nekivágni a versenynek, szóval elmegyek Mark mellett, és majd meglátjuk, mi lesz.”

A fiatal pilóta szerint egyértelmű, hogy a Red Bull jelenleg mindenkinél gyorsabb, de úgy véli, az időmérő harmadik szakaszában megspórolt lágy szett guminak köszönhetően a stratégia előnyükre válhat.

Hirdetés

“Az biztos, hogy jelen pillanatban gyorsabbak a versenyen is, de mindent meg fogok próbálni. A stratégiánk erős, és szerencsém van, hogy maradt egy lágy keverékű szettem, amit a Q3-ban nem használtam el. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk teljesíteni, de hogy igazából milyen versenyünk lesz, azt majd meglátjuk.”

A csapatfőnök Ross Brawn elégedett a Mercedes eddigi teljesítményével, s elmondta, úgy tűnik, a jó munka meghozza gyümölcsét.

“Érdekes üzlet ez a Forma-1. Semmilyen drámai változást nem hajtottunk végre, csak rendesen dolgoztunk.”

“Szóval remélhetőleg javulást érhetünk el, mert mindenki komoly erőfeszítéseket tesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!