Friss hírek

Rosberg a szezon végéig levadászná a Ferrarit

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a Williams fantasztikus munkát végzett az elmúlt időben, és ha a jövőben is tudja tartani ezt a fejlesztési ütemet, akkor minden esélye meglesz arra, hogy befogja a Ferrarit a szezon végéig.

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a Williams fantasztikus munkát végzett az elmúlt időben, és ha a jövőben is tudja tartani ezt a fejlesztési ütemet, akkor minden esélye meglesz arra, hogy befogja a Ferrarit a szezon végéig.

Rosberg már korábban elmondta, hogy véleménye szerint a grove-i bázisú alakulat sokkal gyorsabban fejleszt a nálánál jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező riválisainál, mint a Toyota, vagy a Ferrari.

A német pilóta a hétvégén megrendezett Brit Nagydíjon is kiválóan teljesített, alig lemaradva Felipe Massa mögött, az ötödik helyen végzett, pedig nem sikerült túl jól számára az időmérő edzés, és a verseny elején csak a középmezőnyben körözött.

Hirdetés
 

“Jó látni, hogy míg az elmúlt években hátrébb voltunk, idén olyan csapatokat előzünk meg a fejlesztések terén, mint a Ferrari” – mondta Rosberg. “Mindezt nagyon jó látni, különösen a rendelkezésünkre álló költségvetési keret ismeretében. Ez is mutatja, hogy nagyon hatékonyak vagyunk, és jó a menedzsment, ahogy minden.”

“Jelenleg az ötödik helyen állunk a konstruktőrök versenyében, megverjük a McLarent, és kiváló pozícióba kerülhetünk ahhoz, hogy harcba szálljunk a Ferrarival – amely egyelőre még előttünk áll a tabellán –, ha lesz még néhány jó versenyünk.”

Rosberg jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár csapatával, és bár az elmúlt időben több nagycsapattal is szóba hozták, elmondása szerint nagyon nehéz döntés előtt áll.

“Nagyon nehéz jelen pillanatban a jövőmről beszélni” – mondta. “A csapat kiválóan dolgozik, és nagyon jól érzem magam velük. Jó érzés tagja lenni a csapatnak, és megérdemlik az eredményeket.”

Rosberg szerint a Williams sokat tanult az elmúlt évben elkövetett hibáiból, és részben ennek is köszönhető, hogy új erőre kapott.

“Kielégítő, amit látok” – magyarázta. “Az elmúlt néhány versenyen mindenkinél jobban fejlesztettünk, talán a Red Bull kivétel ez alól, hiszen az energiaital-gyárosok fantasztikus munkát végeztek.”

“Egy kicsit aggódtunk amiatt, hogy nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket a szezon elején, mikor sokkal jobban is szerepelhettünk volna, azonban úgy tűnik, lesz még lehetőségünk bepótolni ezt” – tette hozzá Rosberg, aki az elmúlt két futamon az 5. helyen végzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!