Rosberg: A tűzpiros autók nagyon erősek itt

Komolyan tartanak a Ferrari tempójától a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzői.


Komolyan tartanak a Ferrari tempójától a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzői.

Az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapján Sebastian Vettel futotta a legjobb köridőt, Nico Rosberg szerint ráadásul a patinás olasz istálló autói versenytempó tekintetében is remekelnek.

A német mindazonáltl második lett a délutáni tréningen Spielbergben, elmondása szerint pedig jól indult a hétvége.

„Összességében jó kis edzésnap volt a mai” – összegezte a pénteki szabadedzéseket az Osztrák Nagydíj tavalyi győztese.

„Ezen a pályán nagyon nehéz eltalálni a beállításokat, azonban kényelmesen éreztem magam az autóban.”

„De a tűzpiros autók nagyon erősek itt. Igazán meggyőző volt a tempójuk – úgy sok üzemanyaggal, mint kevéssel. Ők a legfőbb riválisaink, viszont egy ilyen rövid pályán jobbak a köridők, és a mezőny is szorosabb. De kétségkívül keményen kell dolgoznunk azért, hogy holnapra találjunk még néhány tizedet.”

A Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton csak ötödik lett a második gyakorláson, elmondása szerint ennek oka nem más, minthogy túl keményen próbálkozott, ezért hibázott is.

„Kezdésnek jó volt – nem a legjobb, de nem is a legrosszabb” – fogalmazott a címvédő.

„Egy kicsit túlkormányzott volt az autóm itt-ott, de alapvetően nagyszerűnek tűnik, és határozottan fejlődtünk a második gyakorlásra.”

„Egyszerűen csak nem volt elég jó a tapadás, így nem tudtam összehozni egy jó kört. Voltak jó szektoraim, szóval a tempó megvan. Keményen nyomtam, minden egyes körben tanultam valami újat. Ha pedig nem hibázol, nem is próbálkozol elég keményen.”

„Azt nem tudom, a többiekhez képest milyen a tempónk. Az adatokat nem láttam még, de a Ferrari gyorsnak tűnt, és határozottan szorosabb itt a mezőny, mint másutt. Mindig tisztában vagyunk riválisaink fenyegetésével, és komolyan is vesszük őket minden futamon. Remélhetőleg holnap minden összejön majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!