Rosberg: Akár holnap is kezdődhetne a szezon

Nico Rosberg megnyerte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, így csapattársának, Lewis Hamiltonnak ismét nem sikerült legyőznie őt.


Nico Rosberg megnyerte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, így csapattársának, Lewis Hamiltonnak ismét nem sikerült legyőznie őt.

Rosberg szombaton sorozatban hatodik pole pozícióját szerezte meg, ezzel egy jó alapot teremtett arra, hogy a futamon is ő diadalmaskodhasson. Csapattársa, Hamilton megpróbált nyomást gyakorolni rá azzal, hogy megfordult a fejében, végigmegy egyetlen kiállással a versenyen – azonban erre végül nem került sor.

Hirdetés
 

A német így magabiztos győzelemmel fejezte be az évet, és bízik benne, hogy a 2016-os folytatás is hasonlóan pozitív lesz számukra.

„Austin volt a mélypont idén, azóta sikerült sokkal erősebben visszatérnem. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy így sikerült lezárnom a szezont. Akár holnap is kezdődhetne a 2016-os év, de nagyon jó érzés így téli szünetre menni.”

„Ma is lenyűgöző autót kaptam, teljes extázisban vagyok. Nagyon köszönöm az egész csapatnak. A következő is biztosan nagyon izgalmas szezon lesz. Meglesz a vörös veszély, és nem szeretnénk, hogy közel kerüljenek hozzánk. Keményen folytatjuk a munkát.”

Amikor a dobogós ünneplés során David Coulthard arról kérdezte Rosberget, milyen a viszonya Hamiltonnal a folyamatos versengés közepette, a német így felelt: „Nagyon nehéz Lewisszal szemben versenyezni, ő az egyik legjobb, így nyilván édesebb a győzelem, ha sikerül legyőznöm őt. Izgalmas a csata köztünk, de ezért érdemes versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!