Rosberg állt az élre a második szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg állt az élre a második szabadedzésen

HIRDETÉS

Nico Rosberg végzett az élen a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén. A Mercedes GP német versenyzőjét Lewis Hamilton, és csapattársa, Michael Schumacher követte.


Nico Rosberg végzett az élen a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén. A Mercedes GP német versenyzőjét Lewis Hamilton, és csapattársa, Michael Schumacher követte.

A Mercedes számára remekül végződött a szezonnyitó pénteki napja, hiszen gyári csapata az első és a harmadik, partnercsapata, a McLaren pedig a második és a negyedik helyen végzett a második edzésen.

Rosberg már a tréning elején felugrott az élre, majd később tovább javított idején, mellyel megtartotta vezető pozícióját, ugyanis az utolsó fél órában már mindenki a hosszabb etapokra koncentrált, így nem változott a sorrend az élen.

Hamilton négy tizeddel maradt el Rosberg legjobb idejétől. Schumacher fél másodpercet kapott csapattársától, és két tizeddel előzte meg a bajnoki címvédő Jenson Buttont.

A Red Bull mindkét csapatának nehéz edzése volt. Sebastian Vettel bizonyult a legjobbnak a kvartettből, ugyanis a négy éllovas mögött az ötödik helyen végzett, azonban kétszer is kilátogatott a pálya szélére az utolsó kanyarban, de nem lett semmi baja.

Mark Webbernek azonban nem volt szerencséje, öt kör után vissza kellett állnia a boxba, mert gondok léptek fel a tengellyel. Az ausztrál később még visszatért a pályára, de csak további hét körig jutott.

A Toro Rosso sem lehetett elégedett, Sebastien Buemi egyetlen bemelegítő kört teljesített, és az edzés hátralévő részét a boxban töltötte, ugyanis gondok léptek fel autója hátsó részével. Csapattársa, Jaime Alguersuari éppen hogy csak elkerülte a gumifala, miután túlságosan keményen tette rá autóját az egyik kerékvetőre, megpördült, és visszacsúszott a pályára.

Nico Hülkenberg az első hatba repítette a Williamst, Felipe Massa elé, akit a Renault újonca, Vitaly Petrov követett, a másik ferraris, Fernando Alonso előtt.

Az első tíz sorát Pedro de la Rosa zárta a BMW Sauberrel, akit csapattársa, Kamui Kobayashi követett, a reggeli éllovas, Adrian Sutil előtt.

Hirdetés

Az új csapatok közül ezúttal a Lotus bizonyult a gyorsabbnak. Heikki Kovalainen és Jarno Trulli a Virgin duója elé került. A Lotus az edzés javarészében nehéz autóval körözött, ám az utolsó percekben futott néhány „gyorskört”, ezzel került riválisa elé.

Bruno Senna teljesítette a Hispania Racing első „tesztjét”. A brazil 17 kört mert, ám ideje majd’ 12 másodperccel volt lassabb, mint a tempót diktáló Rosbergé. Senna edzése akkor ért véget, mikor autója lesodródott az első kanyarban. A visszajátszás azt mutatta, hogy nagy valószínűséggel elvesztette egyik kerékanyáját, ezért állt meg.

Senna csapattársa, Karun Chandhok az egész napot a pálya szélén töltötte, ugyanis nem készült el autója az edzésekre. Az indiai a holnap délelőtti szabadedzésen próbálhatja ki először az új autót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!