Rosberg az élen, nagy a Mercedes-előny Japánban - F1VILÁG.HU

Rosberg az élen, nagy a Mercedes-előny Japánban

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A németet csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A németet csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.

A magyar idő szerint hajnali 3 órától megtartott tréningen kedvező időjárási körülmények fogadták a száguldó cirkusz mezőnyét.

Bár a Marussia színeiben Will Stevens is autóba ült volna, a brit fiú végül nem kapott lehetőséget, ám egy németországi sztrájk miatt a szerződésével kapcsolatos dokumentumokat nem sikerült időben benyújtani.

A szuzukai nyitóedzésen így csupán két „vendégjátékos vett részt: a Toro Rossónál Max Verstappen kapott lehetőséget, aki először vehetett részt hivatalos Forma-1-es hétvégén, míg a Caterhamnél Roberto Merhi ülhetett autóba.

A másfélórás szabadedzésen a két Mercedes volt a leggyorsabb: Nico Rosberg másfél tizedmásodperccel utasította maga mögé csapattársát, a bajnoki tabellát vezető Lewis Hamiltont.

A harmadik pozícióban Fernando Alonso zárt a Ferrarival, az ő hátránya azonban már jelentőnek mondható, közel 6 tized. A spanyolt a williamses Valtteri Bottas, valamint a csapattárs, Kimi Räikkönen követte – a finn pilóta azonban már 1,7 másodperccel maradt el Rosberg legjobbjától.

Hirdetés

A két mclarenes közül ezúttal Kevin Magnussen volt a jobb: a dán tehetség hatodikként zárt Daniel Ricciardo és Jenson Button előtt, míg a legjobb tíz sorrendje a címvédő Sebastian Vettel, valamint Daniil Kvyat nevével egészült ki.

Felipe Massa 2,5 másodperce lemaradással csak tizenegyedikként zárt, míg az első F1-es edzését teljesítő Max Verstappen tizenkettedik lett.

„Figyelembe véve, hogy minden új volt számára – többek között az autó és a pálya is –, szerintem remekül teljesített” – nyugtázta az ifjú holland szereplését édesapja, a korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen.

A mindössze 17 esztendős tehetség – aki jövőre a Toro Rosso színeiben bemutatkozhat a Forma-1-ben – végül 22 kört tett meg, mielőtt autójában elfüstölt a Renault motorja.

Nem remekeltek a nyitótréningen a Force Indiák: Sergio Pérez és Nico Hülkenberg csak a tizenharmadik és tizennegyedik helyen végeztek, de a két Lotus és a két Sauber is a középmezőny végén zárt.

A sereghajtók versenyében a Caterham volt a jobb: Marcus Ericsson másfél másodperccel volt gyorsabb Merhinél, valamint a két Marussiánál.

A szabadedzésen a kisebb kicsúszásoktól, pályaelhagyásoktól eltekintve komolyabb incidens nem borzolta a kedélyeket.

A hétvége programja magyar idő szerint 7 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg az élen, nagy a Mercedes-előny Japánban
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!