Rosberg: Az első kanyarban buktam el a győzelmet

Nico Rosberg bevallotta, hogy győzelmi esélyei már a rajtnál elszálltak a Magyar Nagydíjon.


Nico Rosberg bevallotta, hogy győzelmi esélyei már a rajtnál elszálltak a Magyar Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője a pole pozícióból indulhatott, ám lassabban lőtt ki a rajtnál, mint csapattársa, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo, így az első kanyart már csak a harmadik helyen vehette be.

Rosberg azonban vissza tudta előzni Ricciardót a második kanyarban, ám a teljes versenytávot Hamilton mögött töltötte, aki győzelmével átvette a vezetést tőle a bajnokságban.

„A verseny a rajtnál dőlt el” – mondta a német. „Rendben volt a rajtom, de Lewis jobban lőtt ki, míg Daniel pedig a szélárnyékban szintén feljött. Lewis a belső ívre került, így az első kanyarban már vesztett helyzetben voltam.”

„Örülök, hogy vissza tudtam venni a második helyet Danieltől a második kanyarban, ez rendben volt, de a győzelem itt csúszott ki a kezemből.”

Rosberg, aki a szezon eddigi részét a bajnokság élén töltötte, és most először csúszott vissza a második helyre, elmondta, hogy egyelőre nem figyeli a ponttáblát.

„Nagyon szoros” – folytatta. „Egy remek szezon ez eddig.”

„Ahogy azt mindig is hangoztatom, nem számolom a pontokat, a futamgyőzelmekre fókuszálok, ezt akartam ma is, de nem jött össze, az első kanyarban minden elveszett.”

„Most Hockenheimre koncentrálok, és meg szeretném nyerni hazai versenyem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!