Rosberg azt gondolta, hogy elúszott a versenye - F1VILÁG.HU

Rosberg azt gondolta, hogy elúszott a versenye

HIRDETÉS

Nico Rosberg bevallotta, hogy azt gondolta, minden esélye elszállt egy jó eredmény elérésére a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, mikor büntetést kapott.

Nico Rosberg bevallotta, hogy azt gondolta, minden esélye elszállt egy jó eredmény elérésére a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, mikor büntetést kapott.

A Williams istálló német pilótája egy tíz másodperces stop & go büntetést kapott, miután kénytelen volt kihajtani üzemanyagért, mikor a boxutca zárta volt az első biztonsági autós periódus alatt.

A vitatott szabály, melyet a jövő évben vélhetően megváltoztatnak majd, a BMW Sauber lengyel versenyzőjét, Robert Kubicát is “megtréfálta”, akinek szintén azért kellett kiállnia a boxba, hogy ne fogyjon ki az üzemanyagból.

Azonban Rosberg, aki az élre került a biztonsági autós periódust követően, kihasználva azt az időt, míg a stewardok kivizsgálták az esetet, komoly előnyre tett szert, és végül pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el egy második hellyel.

A német versenyző elmondta, hogy nagyon felbosszantotta büntetése.

“Mikor ki kellett jönnöm, láttam, hogy a biztonsági autó a pályán van. A mérnököm pedig mondta, hogy ’gyere ki ebben a körben’” – magyarázta Rosberg. “Minden egyes alkalommal ugyanaz történik (a szabály miatt). Nagyon mérges voltam, azt gondoltam, hogy itt a vége, ennyi.”

“Azonban hirtelen arra lettem figyelmes, hogy egyre nagyobb előnyre teszek szert a kiállást követően. Hatalmas esélyt kaptunk a versenyen, minden jól alakult számunkra” – folytatta Rosberg, aki szinte időmérő köröket futott, hogy felzárkózzon egy lassú kezdés után.

“Nem volt egyszerű elrajtolnom a pálya piszkosabb oldaláról, és visszacsúsztam Jarno mögé. Ő pedig egy nagyon nehéz autóval körözött, szóval minél hamarabb meg kellett előznöm. Az egyetlen esélyem az egyes kanyar volt, hiszen a hetes ív előtt nagyon puklis az aszfalt, ott szinte lehetetlen bárkit is megelőzni.”

“Időbe telt, míg áthámoztam magam rajta, de onnantól kezdve tiszta volt az út előttem, és olyan köröket futottam, mint az időmérő edzésen, így sikerült elszakadnom a követő bolytól.”

Rosberg korábbi legjobb eredménye egy harmadik hely volt, melyet még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon aratott.

Hirdetés

Csapattársa, Kazuki Nakajima is pontot szerzett Szingapúrban, miután a nyolcadik helyen végzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!