Friss hírek

Rosberg: Bottasnak szüksége lesz pszichológiai játszmákra

Nico Rosberg szerint Valtteri Bottas legyőzheti csapattársát, Lewis Hamiltont az idei F1-es szezonban, ehhez azonban apró pszichológiai játszmákra is szüksége lesz.

Rosberg 2016-ban legyőzte Hamiltont a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, majd úgy döntött, hogy a csúcson hagyja abba, és visszavonult a sporttól.   

Sokan arról beszélnek, a bravúr idén akár Valtteri Bottasnak is sikerülhet, a finn ugyanis nagyon erős formában kezdte a 2019-es szezont, és megnyerte az Ausztrál Nagydíjat.

Hirdetés
 

Rosberg a Motorsport-total.com-nak adott interjújában elmondta, szerinte Bottas képes arra, hogy nyerjen Hamiltonnal szemben – levezette, hogy mi játszódhat le a két versenyző fejében a szezon kezdete után.

„A mentális oldala nagyon fontos a sportnak. Kis lépések azok, amelyek miatt Lewis aggódni kezd majd. Kicsik: „Ó, nemhogy Valtteri most teljesen más lett és ennyire erős?!” Mindeközben Valtteri pedig mentálisan erősödik: „Tavaly nem én voltam. Most vagyok én magam. Így vezetek én, és képes vagyok nyerni.” Ebből a szempontból Valtteri kezére játszanak a dolgok, és ez nagyon sokat számít.”

„Mindenki Valtterire figyel: „Hű, ez az új Valtteri? Wow, a szakáll!” – folytatta a német. „Ez az energia számít. Nem tudod kikapcsolni a környezetedet. Mindig ezzel fogsz találkozni: az újságíróktól, a szurkolóktól, mindenkitől ezt kapod. Mindenki azt ismételgeti: milyen jó vagy idén! Lewistól pedig azt kérdezik, hogy „egy kicsit aggódsz? Ez az új Valtteri?”

Rosberg szerint lehet, hogy Hamiltont még nem foglalkoztatja a dolog, azonban előbb-utóbb zavarni fogja.

„Ha tizenötödszörre hallja már, akkor valamikor el fog gondolkodni rajta.”

A 2016-os év világbajnoka elárulta, Hamilton csapattársaként ő is kénytelen volt belemenni ilyen apró játszmákba: „Azt gondoltam, hogy el kell érjem, hogy az újságírók azokat a kérdéseket tegyék fel Lewisnak, amiket én szeretnék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg: Bottasnak szüksége lesz pszichológiai játszmákra
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!