Rosberg cáfolja a szándékosságot

A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg cáfolja Lewis Hamilton azon állítását, miszerint szándékosan nem kerülte el a balesetet a vasárnapi Belga Nagydíj második körében.


A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg cáfolja Lewis Hamilton azon állítását, miszerint szándékosan nem kerülte el a balesetet a vasárnapi Belga Nagydíj második körében.

A bajnokság legutóbbi versenye óta áll a bál a Mercedesnél, a két versenyző ugyanis már a futam elején összetűzésbe keveredett, miközben az első pozícióért csatázott.

A belga pálya Les Combes nevű kanyarjához közeledve Rosberg kívülről próbálta megelőzni Hamiltont, ám a két autó összeütközött, utóbbi versenyző pedig defektet kapott, így pont nélkül zárta a futamot, míg csapattársa másodikként ért célba.

Az eset után a Mercedes vezérkara összeült a versenyzőkkel, Hamilton ezt követően nyilatkozott úgy, Rosberg elismerte, szándékosan nem próbálta meg elkerülni az ütközést a futam elején.

Rosberg azonban tagadta ezt.

„Hallottam, amit Lewis mondott a sajtóban. A saját véleményének adott hangot. Minden amit elmondhatok, hogy az én álláspontom teljesen más, viszont jobb, ha most inkább nem megyek bele a részletekbe” – mondta a német.

„Remélem, hogy tiszteletben tartják ezt. Szeretném, ha ez a dolog csapaton belül maradna.”

A Mercedes versenyzője reméli, az eheti, hosszabb értekezlet után továbbléphetnek majd.

„Egy igazán konstruktív megbeszélésünk volt, egy nagyon fontos meeting a verseny után – muszáj volt leülnünk és átbeszélnünk a történteket.”

„Mindenki előadta a véleményét, és fontos, hogy továbblépjünk. Persze lesz egy újabb értekezés majd. Egyszerűen látnunk kell, hogy változtatnunk kell-e a hozzáállásunkon a jövőben – pontosan így tettünk Magyarországon, és ez lesz a jövőben is.”

„Az mindenképp jó, hogy remek a kapcsolatunk csapaton belül Paddy-vel [Lowe], Totóval [Wolff], és Niki [Lauda] segítsége is sokat ér.”

„Ez fontos az efféle szituációkban, ezért meggyőződésem, hogy – mint mindig – megtaláljuk a megfelelő utat és tovább harcolunk Monzában.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS