Rosberg cáfolja, hogy lemondott róla a Mercedes

Nico Rosberg értetlenül áll a hét elején szárnyra kapott híresztelések előtt, és cáfolja, hogy az átalakított versenygéppel többé már nem fog tudni labdába rúgni csapattársával, Michael Schumacherrel.


Nico Rosberg értetlenül áll a hét elején szárnyra kapott híresztelések előtt, és cáfolja, hogy az átalakított versenygéppel többé már nem fog tudni labdába rúgni csapattársával, Michael Schumacherrel.

Rosberg kiválóan teljesített a szezon első négy tengerentúli versenyén, azonban visszatérve Európába, drasztikusan visszaesett a teljesítménye, és az idei évben először mind az időmérőn, mind a versenyen kikapott csapattársától.

Sokan úgy gondolják, hogy mindez csapata legújabb fejlesztéseinek köszönhető, amik csak Schumachernek kedveznek, és amikkel egyértelművé vált, hogy a Mercedes beáldozta ifjú tehetségét azért, hogy megvédje a hétszeres világbajnok becsületét.

Rosberg azonban cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, sőt elmondása szerint ez nem is nagyon lenne kivitelezhető, hiszen túlságosan megegyezik a vezetési stílusa csapattársáéval.

„Pontosan ugyanolyan módon vezetünk, Michael és én, így nem is lehet olyan versenygépet építeni, ami neki jobban fekszik, mint nekem” – mondta a német versenyző a riportereknek Monacóban.

„Az egyetlen tény az, hogy alulkormányozottsággal küszködök jelen pillanatban. Azonban az elmúlt napokban nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy megoldást találjunk erre, és javítani tudjuk ezen, mert ez Michaelnek sem jó.”

„Mindkettőnk számára rossz dolog ez, és egyéb külső tényezőkön kívül azért teljesíthettem gyengébben az elmúlt versenyen, mert engem egy kicsit rosszabbul érintett ez” – folytatta Rosberg, aki hozzátette, hogy az elmúlt verseny óta nagyon sokat dolgozott mérnökeivel, hogy javulást érhessen el.

„Rengeteg mindent megvizsgáltunk és kiértékeltünk, és úgy tűnik, hogy mérnökeimmel együtt megfejtettük, hogy miért volt nehéz dolgom összességében.”

“Egy dolog biztos, méghozzá az, hogy nagy volt az alukormányozottság, ahogy eddig egész évben.”

„Azonban ez még jobban kijött a hosszú kanyarokban Barcelonában. Ezekkel a gumikkal pedig nagyon óvatosan kell bánni, kockázatos ugyanis túlterhelni azokat a kanyarok bejáratánál, így vissza kellett vennem, ami egy kis időmbe került.”

„Végül aztán egy tizeddel voltam csak lassabb Michaelnél a kvalifikáción. Remekül vezetett, és ezzel nem lehet mit kezdeni. A versenyen semmi nem jött össze, nem tudtam a saját tempómat autózni.”

„A rajtnál volt egy incidensem, ami miatt rengeteg sár került az autó aljára, ami tönkretette az aerodinamikát, így aztán innen már nem volt egyszerű, katasztrófa volt a versenyem.”

„Éppen ezért nem is érdemes az elmúlt verseny alapján ítéletet mondani a teljesítményemről. Bízom abban, hogy ezen a hétvégén simább lesz a hétvégém, és eredményesebb leszek” – tette hozzá Rosberg.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!