Rosberg: Csak azt sajnálom, hogy nehéz helyzetbe hoztam a Mercedest - F1VILÁG.HU

Rosberg: Csak azt sajnálom, hogy nehéz helyzetbe hoztam a Mercedest

HIRDETÉS

A 2016-os Forma-1-es világbajnokságot megnyerő, majd nem sokkal ezután visszavonuló Nico Rosberg azt mondja, az elmúlt idényben rengeteget segített neki az, hogy korábban már volt bajnokságot eldöntő szituációban. A német elárulta, döntését csak az nehezítette meg, hogy tudta, nehéz helyzetbe hozza a Mercedest.


A 2016-os Forma-1-es világbajnokságot megnyerő, majd nem sokkal ezután visszavonuló Nico Rosberg azt mondja, az elmúlt idényben rengeteget segített neki az, hogy korábban már volt bajnokságot eldöntő szituációban. A német elárulta, döntését csak az nehezítette meg, hogy tudta, nehéz helyzetbe hozza a Mercedest.

Rosberg az elmúlt idényben hatalmas csatában győzte le csapattársát, Lewis Hamiltont, ezzel megszerezte pályafutása első – és vélhetően utolsó világbajnoki címét. A német ugyanis egy nappal a mindent eldöntő verseny után úgy határozott, végleg befejezi a versenyzést a Forma-1-ben.

A 31 esztendős Rosberg az F1 Racing magazinnak adott exkluzív interjújában elárulta, ahhoz, hogy bajnokként zárja az évet, minden tudását latba kellett vetnie – a korábbi évek tapasztalata pedig rengeteget segített ebben.

„2016-ban a legjobbat nyújtottam” – mondta a világbajnok.

„A szezon alakulása, illetve a saját érzéseim miatt mondom ezt. A tapasztalat sokat segít. Hozzásegített ahhoz, hogy a különféle helyzetekben jobb munkát végezzek. Mindig kihívást jelent az élen, illetve ebben a környezetben versenyezni. És sokkal jobban tudtam érvényesülni.”

„A tapasztalat tehát sokat segít, de persze nem az jelent mindent. Az szintén segített, hogy korábban már voltam bajnokságot eldöntő szituációkban. Idén harmadszor harcolhattam a vb-címért, a második alkalommal pedig egészen az utolsó versenyig zajlott a küzdelem. Szóval volt már ilyenben részem. Ez is sokat segített.”

„Világbajnoknak lenni pedig a legcsodálatosabb érzés. Ez az, amit versenyzőként el akartam érni. Folyamatosan a legjobb helyekért akartam harcolni, és ez rendkívül motiváló. Ez a legmotiválóbb dolog a világon.”

2

Rosberg elárulta, a bajnoki cím megnyerése után döntötte el véglegesen, hogy befejezi a versenyzést, noha tudja, hogy ezzel cserbenhagyta csapatát, a Mercedest.

Hirdetés

„Már megmásztam a hegyet. Felértem a csúcsra. Az egyetlen dolog, ami megnehezítette a döntést, hogy a visszavonulásssal nehéz helyzetbe hoztam a csapatomat. De Toto [Wolff] rögtön tudta, hogy elhatároztam magam, és ez megnyugtatott. Megértett engem.”

„Ami a karrieremet illeti, világ életemben arra leszek a legbüszkébb, hogy bajnoki címét nyertem ezzel a hihetetlen csapattal, az Ezüstnyilakkal.”

Rosberg elárulta, a Japán Nagydíj után kezdett el először gondolkodni a visszavonuláson.

„Amikor nyertem Szuzukában, a bajnoki trófea sorsa az én kezembe került, akkor került csak rám igazán nagy nyomás. Akkor kezdtem el azon gondolkodni, hogyha bajnok leszek, befejezem a versenyzést. Vasárnap reggel, Abu Dhabiban tudtam, hogy az lehet az utolsó versenyem, és ez kitisztította az agyam a futam előtt. Ki akartam élvezni az élmény minden egyes pillanatát, tudván, hogy az lehet az utolsó.”

„És aztán a fények kialudtak, és következett életem legintenzívebb 55 köre. Végül a verseny után, hétfőn este döntöttem el. Egy napig gondolkodtam rajta, az első pedig, akinek elmondtam, a feleségem, Vivian volt, majd közöltem Georggal [Nolte – Nico menedzsere] és Totóval.”

1

A 2016-os év legjobbja hozzátette, saját maga és családja részéről is rengeteg lemondással járt a bajnoki trófeáért való küzdelem.

„Mindent beleadtam. A tavalyi, austini verseny után minden követ megmozgattam. Őrült módjára nyomtam, és rengeteg lemondással járt az egész mindenki számára, aki érintett volt benne, köztük a családom is.”

„Vivian például – valahányszor otthon voltam – megértette, hogy pihennem kell. Soha nem kellett éjszakáznom, nem kellett gondoskodnom a kislányunkról. Mindig ott volt és támogatott, hogy megkönnyítse a dolgom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!