Rosberg csak telefonon mert szólni főnökének - F1VILÁG.HU

Rosberg csak telefonon mert szólni főnökének

HIRDETÉS

A visszavonulását pénteken bejelentő Nico Rosberg elárulta, személyesen nem merte elmondani a Mercedes motorsport-igazgatójának, Toto Wolffnak döntését.


A visszavonulását pénteken bejelentő Nico Rosberg elárulta, személyesen nem merte elmondani a Mercedes motorsport-igazgatójának, Toto Wolffnak döntését.

A német versenyző 2016-ban megnyerte a Forma-1-es világbajnoki címet, pénteken pedig váratlan bejelentést tett: azonnali hatállyal befejezi autóversenyzői pályafutását.

Toto Wolff elárulta, a döntés őket is meglepetésként érte, így egyelőre nem tudják, kit ültessenek Rosberg helyére 2017-ben.

Az újdonsült bajnok elárulta, döntéséről csak telefonon merte értesíteni a Mercedes-főnököt.

“Rettentő nehéz volt. Személyesen nem tudtam elmondani neki. Telefonon kellett őt felhívnom. Három órányi alvás után nagyon intenzív volt a dolog” – mondta Rosberg.

A német hozzátette, a Japán Nagydíjon aratott győzelmekor már gondolt a visszavonulásra – ekkor dőlt el ugyanis, hogy nem lesz szükség újabb diadalra a világbajnoki címhez.

“Az idei szezon iszonyatosan kemény volt. A kiábrándító két év után minden tekintetben őrült módjára hajtottam, olyan motivált voltam, mint még soha korábban. És ez persze hatással volt azokra is, akiket szeretek – óriási családi erőfeszítés kellett a sikerhez, mindent a cél mögé kellett rendelni.”

“Amikor nyertem Szuzukában, mely győzelemmel a bajnoki cím a saját kezembe került, nagy nyomás nehezedett rám, és ekkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy befejezem, ha világbajnok leszek.”

“Vasárnap reggel, Abu Dhabiban már tudtam, hogy az lehet az utolsó versenyem, és ez az érzés kitisztította a fejem a rajt előtt. Minden percét élvezni akartam, tudván, hogy ez lehet az utolsó… És aztán kialudtak a lámpák, és életem legintenzívebb 55 köre következett…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!