Friss hírek

Rosberg egy futamgyőztes autót szeretne

Nico Rosberg úgy érzi, megérett arra, hogy már jövőre egy olyan autóba üljön, mellyel esélye van harcba szállni a győzelmekért, miután a dobogóra ugyan nem sikerült felállnia, de kiválóan teljesített, és folyamatosan ott volt a pontszerző helyeken az idei évben.

Nico Rosberg úgy érzi, megérett arra, hogy már jövőre egy olyan autóba üljön, mellyel esélye van harcba szállni a győzelmekért, miután a dobogóra ugyan nem sikerült felállnia, de kiválóan teljesített, és folyamatosan ott volt a pontszerző helyeken az idei évben.

A Williams német versenyzője egyelőre még nem tudni, hol folytatja pályafutását a következő idényben, jóllehet egyesek már tényként kezelik, hogy helyet cserél Rubens Barrichellóval, és a jelenlegi világbajnok, Jenson Button csapattársaként, a Brawnnál folytatja.

Rosberg egyben viszont teljesen biztos, mégpedig abban, hogy készen áll beülni egy győztes konstrukcióba, mert mindene megvan ahhoz, hogy kihozza a maximumot a rendelkezésére álló technikából és a helyzetekből.

“Úgy érzem, készen állok” – idézte a német pilótát az Autosport. “Készen állok arra, hogy egy győztes autót kapjak. Mikor van egy jó szezonod, és egyenletes teljesítményt nyújtasz, megnő az önbizalmad, a dolgok már csak így mennek.”

Rosberg tisztában van azzal is, hogy sokan kételkednek tehetségében, éppen ezért is szeretne minél előbb győzelmet aratni, ám azt is nagyon jól tudja, hogy ehhez egymaga nem elég, egy győzelemre képes autó is kell alá.

“Úgy gondolom, hogy még vannak kételkedők, és ilyenek mindig is lesznek” – folytatta. “Az idei évben mindenképpen javítottam hírnevemen, de egy győztes autóra van szükségünk ahhoz, hogy az emberek látómezőjébe kerüljünk.”

“Úgy gondolom, hogy sokan jó versenyzőnek tartanak az idei évtől, de ezen lehet javítani, de csak úgy, ha elkezdek futamokat nyerni. A dolgok már csak így mennek. Idén pedig még csak a dobogóra sem állhattam fel.”

“Azonban elégedett vagyok az idei szezonommal. Egyenletesen teljesítettem, mindig ott voltam, szinte minden versenyen pontot szereztem az idei szezonban, így azt gondolom, elégedett lehetek.”

“Csapatként is jól teljesítettünk. Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, mert célunk az volt, hogy már idén győzelmeket szerezzünk, de a hetedik helyen állok az egyéni bajnokságban, és biztos vagyok abban, hogy ezt a pozíciót meg is tarthatom az év végéig.”

“Nagyon fontos volt számomra az idei szezon, mert szerződésem az év végén lejár a Williams istállóval. Fontos volt, hogy jól teljesítsek az idei évben, hogy lehetőségem legyen egy jó ülést szerezni a jövő évadra” – tette hozzá Rosberg, aki nem kommentálta a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

A világbajnok Brawn GP-ről viszont a következőket mondta: “Úgy gondolom, hogy a Brawn nagyon jó munkát végzett. Nem csak kiválóan kezdték meg a bajnokságot, hanem a szezon folyamán is remekül teljesítettek. Folyamatosan fejlesztettek a szezon közben, és néhány versennyel ezelőtt még futamot nyertek, és még most is képesek erre.”

“Még mindig a leggyorsabbak között vannak, ha nem a leggyorsabbak a pályán, így szerintem kiváló munkát végeztek, bár nyilván voltak nehéz időszakok számukra, mert csökkenteniük kellett a létszámot, és a költségvetésük drasztikusan csökkent. Ez pedig nem egyszerű egy csapat számára, de szerintem nagyon jól megoldották.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!