Friss hírek

Rosberg egyáltalán nem tart az esőtől Japánban

Nico Rosberg nem tart attól, hogy a vasárnapra jósolt nagy eső kinullázhatja a Mercedes előnyét, ugyanis biztos abban, hogy autója vizes pályán is versenyképes lesz Szuzukában.


Nico Rosberg nem tart attól, hogy a vasárnapra jósolt nagy eső kinullázhatja a Mercedes előnyét, ugyanis biztos abban, hogy autója vizes pályán is versenyképes lesz Szuzukában.

A Mercedes eddig 100%-os teljesítményt nyújtott ezen a hétvégén Japánban, hiszen azt követően, hogy mindhárom szabadedzést az élen fejezte be, az időmérőt is kettős sikerrel megnyerte, így Rosberg és Lewis Hamilton az első sorból vághat neki a futamnak.

Bár sokan abban bíznak, hogy a tájfun miatti hatalmas esőben csökkenhet a Mercedes nagy előnye, Rosberg nem aggódik emiatt.

„Teljes mértékben fel vagyunk készülve” – mondta a német versenyző. „Arra számítunk, hogy vizes lesz a pálya, és legutóbb, mikor vizes pályán mentünk Spában, az autónk nagyon gyors volt, így optimistán várom a futamot, mert az eső még inkább kedvezhet nekünk.”

A szél, ami akár 150km/h-s is lehet, már egy teljesen más kérdés…

„Biztos vagyok abban, hogy minél szelesebb lesz az idő, annál nehezebb lesz a vezetés, mert ezek az autók hihetetlenül érzékenyek” – tette hozzá Rosberg

Ami pedig a két hete megrendezett Szingapúri Nagydíjat illeti, mikor egy technikai malőr miatt el sem tudott rajtolni, majd már igen korán kiesett, Rosberg így nyilatkozott:

„Egyáltalán nem gondolok már Szingapúrra. Szuzukában vagyok, és megpróbálok nyerni. Egy remek napon vagyok túl, de a legnagyobb lépés még hátra van.”

„Örülök, mert az autó nagyon jól vezethető, és nagyon élveztem a körözést azon a pályán, ami talán az egyik leglátványosabb az időmérőn, kevés üzemanyaggal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek