Rosberg egyelőre nem gondol a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Rosberg egyelőre nem gondol a bajnoki címre

HIRDETÉS

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy még túl korai lenne a bajnoki címre gondolnia, miután megszerezte idei második futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon.


Nico Rosberg úgy gondolja, hogy még túl korai lenne a bajnoki címre gondolnia, miután megszerezte idei második futamgyőzelmét a Brit Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője kihasználta ellenfelei problémáit – csapattársa, Lewis Hamilton defekt miatt, míg Sebastian Vettel váltóhiba miatt vesztette el vezető pozícióját – és győzelmet aratott Silverstone-ban.

Bár Rosberg elégedett volt azzal a fejlődéssel, amit a Mercedes a gumikezelés terén ért el az elmúlt időben, azonban hozzátette, hogy egyelőre még túl korai lenne komolyabb álmokat szőni.

„Egyelőre nem beszélek a bajnokság megnyeréséről” – mondta a német pilóta, aki jelenleg 50 ponttal – két győzelemmel – van lemaradva a listavezető Vettel mögött nyolc futamot követően.

„A csapat már a téli időszakban fantasztikus munkát végzett, hogy egy az időmérőn ütőképes autóval ajándékozott meg minket, most pedig sikerült javítania a gumikezelésen, így már a versenyen is elég gyorsak vagyunk a győzelem megszerzéséhez.”

Rosberg úgy gondolja, hogy a mai napon legalább olyan gyors autójuk volt, mint a Red Bullnak, így különleges számára ez a győzelem.

„Fantasztikus érzés, nagyon különleges nap számomra a mai” – mondta. „Azért is különleges annyira, mert a gyárunk nagyon közel van a pályához. A csapat fantasztikus munkát végzett.”

„Folyamatosan fejlődünk. Brutálisan gyorsak voltunk az időmérőn, és egyre gyorsabbak vagyunk a versenyen. Azt gondolom, hogy a mai napon ugyanolyan gyors volt az autónk, mint a Red Bull versenygépe.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!