Friss hírek

Rosberg: El kell kezdenem nyerni

A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg pontosan tudja, nyernie kell a hátralévő versenyeken, ha meg akarja nyerni a világbajnoki címet 2014-ben.


A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg pontosan tudja, nyernie kell a hátralévő versenyeken, ha meg akarja nyerni a világbajnoki címet 2014-ben.

Rosberg hazai versenye, a Német Nagydíj óta nem állt a dobogó legfelső fokán, a belgiumi futam után fennálló 29 pontos előnye mostanra 17 pontos hátrányba fordult át csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

„Tudom, hogy versenyeket kell most nyernem, majd meglátjuk, hogy alakul” – mondta Rosberg a Sky Sports Newsnak.

Mivel a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon dupla annyi pontot kapnak a versenyzők, semmi sincs veszve – a győzelemért 14 ponttal jár több, mint a második helyért.

„Igen, kétségkívül imádom!” – mondta nevetve Rosberg, amikor arról kérdezték, tetszik-e neki az egyébként sokat kritizált új szabály.

Rosberg Oroszországban már az első körben csúnyán elfékezte abroncsait, ám végül másodikként ért célba. A Mercedes versenyzője elismerte, nem számított arra, hogy teljesíteni tudja majd az 52 körös távot egy garnitúra gumival.

„Nem, egyáltalán nem gondoltam, hogy lehetséges. Úgy vezettem, hogy sikerüljön, de nem tudtam, hogy lehetséges-e vagy sem, hiszen 24 körrel többről volt szó, mint amiről azt gondoltuk, hogy egy szettel teljesíteni lehet.”

„Szóval tudtam, hogy a határon leszünk, de nagyon örülök, hogy működött – visszatekintve valóban kárenyhítésről szólt ez a verseny. A verseny után persze nagyon boldog voltam, hogy sikerült megszereznünk a konstruktőri bajnok címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Rosberg: El kell kezdenem nyerni
Videó: Bottas már beült a 2021-es Mercedesbe
Bemutatót tart ma a Ferrari F1-es csapata
Videó: Kubica vitte pályára az új Alfa Romeót
Verstappen igyekszik reálisan látni bajnoki esélyeit