Rosberg elárulta, mi áll döntésének hátterében

A Mercedes GP ifjú tehetsége, Nico Rosberg elismerte, az új szakemberek érkezése komolyan befolyásolta azon döntését, miszerint több évvel meghosszabbította jövőre lejáró szerződését a brackley-i gárdával.


A Mercedes GP ifjú tehetsége, Nico Rosberg elismerte, az új szakemberek érkezése komolyan befolyásolta azon döntését, miszerint több évvel meghosszabbította jövőre lejáró szerződését a brackley-i gárdával.

A Mercedes csütörtök délelőtt jelentette be, hogy legalább 2013 végéig Nico Rosberggel folytatják a versenyzést a Forma-1-ben.

Az ifjú tehetség Abu Dhabiban újságíróknak nyilatkozva bevallotta, maga a tény, hogy a német istálló több neves szakemberrel – így Bob Bellel, Geoff Willisszel és Aldo Costával – is erősített a közelmúltban, alapvetően befolyásolta döntését.

„Határozottan. Nyáron bebizonyosodott számomra, hogy ez a csapat jó befektetés és azt csinálja, amit szükséges ahhoz, hogy a legjobb legyen” – fogalmazott Rosberg.

„Természetesen nyáron vártam egy kicsit arra, hogy lássam, merre indulnak el a dolgok, de teljesen világos, hogy a dolgok fejlődnek, és Ross [Brawn – csapatfőnök] is keményen dolgozik azon, hogy a dolgok megváltozzanak jövőre.”

„Tudom, hogy türelmesnek kell lennem, de nagyszerű idők várnak ránk, ebben biztos vagyok.”

Miközben teljes mértékben biztos abban, a Mercedes hamarosan élcsapatnak számít majd a Forma-1-ben, Rosberg elárulta, kicsit tart attól, hogy a 2012-es év még nehezen alakul a gárda számára.

„Nehéznek ígérkezik. Momentán rendkívül nagy a lemaradás. Jövőre a célunk az lesz, hogy következetesen a dobogón végezzünk. Ez remek előrelépés lenne. Aztán innen fogunk majd építkezni.”

„Talán nem lenne reális dolog azt mondani, hogy a jövő év elején mi leszünk a legjobbak, de keményen nyomjuk, ez kétségtelen. Jó úton haladunk, és Geoff Wilisszel tovább erősödött csapatunk, és mindenki rendkívül pozitív.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!