Friss hírek

Rosberg elismerte, nem találta a ritmust Austinban

Nico Rosberg elismerte, egész egyszerűen nem találta a ritmust a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, ezért nem tudta győzelemre váltani rajtelsőségét Austinban.


Nico Rosberg elismerte, egész egyszerűen nem találta a ritmust a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, ezért nem tudta győzelemre váltani rajtelsőségét Austinban.

A német versenyző csapattársa, Lewis Hamilton mögött másodikként ért célba, ezzel 24 pontra nőtt a hátránya két futammal a bajnokság vége előtt.

Rosberg a verseny 24. köréig megtartotta ugyan a vezetést, ekkor azonban angol csapattársa támadásba lendült, és tiszta küzdelemben egy határozott manőverrel elé került.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, ez kétségkívül nem volt ideális” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Szerettem volna másmilyen eredményt elérni ezen a versenyen, de sajnos ez van.”

„Túl sok időbe telt, mire elkaptam a ritmust. Miután Lewis megelőzött, 5-10 körbe telt, mire elkaptam a fonalat, de akkor már túl késő volt.”

Miután Rosberg ismét alulmaradt Hamiltonnal szemben, a bajnoki címért folytatott küzdelemben sorsa most már nemcsak saját kezében van: amennyiben az utolsó két futamot megnyeri, Hamilton pedig másodikként ér célba, nem tudja megakadályozni csapattársát abban, hogy megnyerje az idei sorozatot.

„Nagyon nem szerencsés, hogy újabb 7 pontot veszítettem, de továbbra is támadok, amennyire csak lehet. Ezen a futamon is egészen az utolsó körig harcoltam. Még mindig lehet 75 pontot gyűjteni, szóval nyitott a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek