Friss hírek

Rosberg: Én is adtam mérnököket Hamiltonnak!

Visszavágott korábbi csapattársának, Lewis Hamiltonnak a 2016-os szezon Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg.


Visszavágott korábbi csapattársának, Lewis Hamiltonnak a 2016-os szezon Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg.

Hamilton már többször panaszkodott arra, idei vereségében szerepet játszott az is, hogy a Mercedes úgy döntött, a brit versenyző szerelőgárdájából többen Rosberg oldalán folytatják munkájukat idén.

Hirdetés
 

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke nemrég magyarázatot is adott erre – elmondása szerint minden normális vállalatnál így működnek a dolgok.

„Teljesen világos, hogyha változtatunk a szerelőgárdán, melyben közvetlenül érintett a versenyző, akkor annak lehet pszichológiai hatása” – mondta még November végén a szakember.

„Tisztában vagyunk ezzel, és észben is tartottuk, amikor összekevertük a csapatot. De 1500 emberünk dolgozik Brackley-ben és Brixworth-ben, és minden egyes szakemberünknek van saját fejlődési metódusa. Könnyen lehet, hogy aki ma az autó egyik oldalán dolgozik szerelőként, az holnapra vezető szerelővé válhat, és talán még több potenciál is van benne.”

„Ez egy dinamikusan fejlődő struktúra, és ugyanez zajlik a garázson belül is. Ezek tények. Tudom, hogy ez hatással lehet a versenyzőre, ezt figyelembe is vettük.”

Nico Rosberg a minap elárulta, nemcsak Hamiltont, hanem bizony őt érintette negatívan a Mercedes házon belüli rotációja – csak ő csapattársával ellentétben eddig nem panaszkodott erre.

„Én is elveszítettem a szerelőimet! Nekem is 2 mérnökömet kellett átadnom neki, amikor megérkezett a Mercedeshez” – fogalmazott a világbajnok a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában.

A német versenyző ezután hozzátette, rengeteg olyan furcsa dolog történt a színfalak mögött, melyekről a közvélemény semmit sem tud.

„Ez az igazság. Könyvet is írhatnék a többi dologról. Egy nap talán meg is teszem. Rengeteg őrült és érdekes történet van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!