Rosberg: Én jobban szenvedtem az első gumikkal, mint Schumi

A Mercedes Grand Prix német versenyzője, Nico Rosberg szerint badarság, hogy Michael Schumacher az első gumik miatt nem tudott jó szezont futni 2010-ben, hiszen csapaton belül ő volt az, aki jobban küszködött ezzel a problémával.


A Mercedes Grand Prix német versenyzője, Nico Rosberg szerint badarság, hogy Michael Schumacher az első gumik miatt nem tudott jó szezont futni 2010-ben, hiszen csapaton belül ő volt az, aki jobban küszködött ezzel a problémával.

Rosberg az Autosport című brit szaklap hasábjain beszélt az elmúlt idényről, és elárulta, természetesen nagy önbizalmat ad számára, hogy közel kétszer annyi pontot szerzett, mint hétszeres világbajnok csapattársa.

A német versenyző mindazonáltal elmondta, furcsa érzés volt minden idők legeredményesebb versenyzőjének oldalán rajthoz állni.

„Természetesen. Olykor csak megkérdezem magamtól, hogy ez tényleg megtörtént-e, mert néha nagyon furcsa érzés. Viszont nagyszerű élmény, csapaton belül pedig kiváló a munkakörnyezet” – mondta a fiatal tehetség, aki immáron 89 futamot teljesített a Forma-1-ben, nyernie azonban még nem sikerült.

Rosberg hozzátette, természetesen számára is referenciapontként szolgál a Schumacherhez viszonyított teljesítménye.

„Számít, mert ő minden idők egyik legjobb versenyzője és ami a csapattársammal való összehasonlítást illeti, az elvárásaimat jócskán felülmúltam.”

A német tehetség azonban elmondta, rengeteg olyan dolog látott napvilágot az elmúlt szezon során a sajtóban, melyeknek nincs valóságalapjuk: ilyen dolog például az is, hogy Schumachernek sokkal inkább problémát okozott az első abroncsok használata, és emiatt nem tudott jó eredményeket elérni.

„Rengeteg dolog, amit a sajtóban mondtak, badarság – például az is, hogy képtelen volt megbirkózni az első gumikkal, mivel ha valaki, akkor én voltam az, aki folyton szenvedett emiatt.”

„Az a néhány alkalom, amikor Kazuki Nakajima megvert a Williamsnél azért volt, mert nagyon megszenvedtünk az autó elejével én pedig nem tudok egy túlontúl alulkormányzott autót vezetni. Viszont vezetés és beállítások szempontjából jó munkát végeztem.”

Rosberg mindazonáltal elmondta, nagyon bízik abban, hogy jó idényt teljesít idén: a német versenyző futamgyőzelmekben reménykedik.

„Fogalmam sincs, hogy alakul a helyzet, viszont minden okom megvan arra, hogy erős idényt várjak 2011-re. Akár Michael szintjén leszek, akár néhány tizeddel hátrébb, úgy érzem, erős évem lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!