Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Rosberg: Fel kell készülnöm a hullámvölgyekre

A bajnokság első négy versenyén győztes Nico Rosberg elárulta, pontosan tudja, győzelmi sorozata nem tart örökké, csapattársa, Lewis Hamilton pedig az első kínálkozó lehetőséget kihasználja majd ellene.


A bajnokság első négy versenyén győztes Nico Rosberg elárulta, pontosan tudja, győzelmi sorozata nem tart örökké, csapattársa, Lewis Hamilton pedig az első kínálkozó lehetőséget kihasználja majd ellene.

Rosberg a hétvégi Orosz Nagydíjon is parádés formát mutatott – csapattársát, Lewis Hamiltont, valamint a ferraris Kimi Räikkönent megelőzve megnyerte a bajnokság negyedik futamát.

A Mercedes versenyzője elárulta, nem számított arra, hogy ilyen jól indul a szezon, de próbálja kiélvezni minden percét, mivel tudja, semmi sem tart örökké.

„Nyilván ez nem olyasvalami, amire számítottam a szezon elején. Négy győzelmet természetesen nem vártam, de így sikerült” – mondta a bajnoki éllovas.

„Nagyon örülök neki. Ez a négy verseny nagyszerűen alakult, igazán élveztem, és persze tisztában vagyok azzal, hogy tart örökké ez a sikersorozat.”

„A sport a hullámhegyekről és hullámvölgyekről szól, és lesznek mélypontok majd. De mentálisan fel kell készülni arra, hogy kilábaljak belőle, ha elérkezik ennek az ideje. De jelenleg nagyon élvezem a helyzetem.”

Rosberg hozzátette, a Mercedesnél meglepődtek hatalmas előnyükön Szocsiban, mivel arra számítottak, hogy a Ferrari ezúttal is közel lesz hozzájuk.

„Nagyon meglepődtünk ezen a hétvégén, mert mindig is mondtuk, hogy a Ferrari nagyon közel van hozzánk – ezen a hétvégén viszont nem így volt. Nagyon elöl voltunk, és ezt lenyűgöző volt látni. Úgyhogy most ezt kell megértenünk, mert egyelőre még nem értjük.”

„A szocsi versenypálya elég egyedülálló, mint ahogy az aszfaltja is, szóval ez sok mindent megmagyarázhat. De kétségtelen, hogy az autó lenyűgözően teljesített ezen a hétvégén.”

Bár Lewis Hamilton másodikként ért célba vasárnap, a britet számos probléma hátráltatta ezúttal is. Rosberg elárulta, nincs kétsége afelől, hogy tiszta küzdelemben nagyon nehéz lesz legyőznie címvédő csapattársát.

„Pontosan tudom, hogy Lewis vissza fog vágni, ha lesz egy tiszta hétvégéje, szóval a szokásos kemény csatát kell majd megvívnom vele. Semmi sem változott. Ő egy nagyon motivált és gyors versenyző, szóval jó kis küzdelem vár ránk Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!