Rosberg figyelmeztette a Williamst - F1VILÁG.HU

Rosberg figyelmeztette a Williamst

HIRDETÉS

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg figyelmeztette csapatát, ne tulajdonítson különösebb jelentőséget annak, hogy sikerült megszerezniük a harmadik helyet a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg figyelmeztette csapatát, ne tulajdonítson különösebb jelentőséget annak, hogy sikerült megszerezniük a harmadik helyet a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg és csapata fantasztikusan szerepelt az év első megmérettetésén Melbourne-ben, ahol a nagyok kiesésének köszönhetően a német versenyző megszerezte pályafutása első dobogós helyezését a Forma-1-ben.

Bár az eredmény senkit nem lepett meg a Williams téli teszteken mutatott kiváló teljesítménye után, azonban Rosberg kijelentette, csapata továbbra is a Ferrari és a McLaren mögött áll.

“Óvatosnak kell lennünk” – figyelmeztetett a német versenyző Malajziában. “Nem szállhatunk el magunktól csak azért, mert sikerült felállnunk a dobogóra, ugyanis a Ferrari, a McLaren, és a BMW után csak a negyedik legerősebb csapat vagyunk a mezőnyben, így a legjobb hely, ahol normális esetben végezhetünk, az a hetedik pozíció.”

“Ez a valóság, bármennyire is rosszul hangzik. Éppen ezért óvatosnak kell lennünk, és nem szabad elkeserednünk, ha a következő versenyen csak a hetedik helyen futunk. A mögöttünk lévő bolyra is oda kell figyelnünk, mert egyre közelebb kerülnek hozzánk. Értem ezalatt a Renault-t, a Red Bullt, és a Toyotát. Nem egyszerű a helyzetünk.”

“Azonban kiválóan kezdtünk Melbourne-ben, és a pénteki problémák ellenére fantasztikusan teljesítettünk a hétvége további részében. Elégedett vagyok a kezdéssel, ami valamelyest feledteti a téli nehézségeket.”

Annak ellenére, hogy óvatosságra intett, Rosberg szerint még ennél is több van a Williams versenygépeiben, ugyanis a pénteki elpocsékolt két edzés miatt, nem tudtak teljes mértékben felkészülni a szezonnyitóra.

“Az autó éppen, hogy csak megérkezett a szállítmánnyal, és máris kiválóan ment az időmérőn. Nem próbáltunk ki semmit, így még ennél is több van benne. A mérnökeim kiváló munkát végeztek, és én is jókor voltam jó helyen.”

“A rajt jóval nehezebb, mint korábban volt, jobban oda kell figyelned a kuplungra és a gázpedálra, felkészültebbnek kell lenned, és akkor nem lehet gond” – tette hozzá Rosberg, aki azt is elmondta, hogy a jó szezonkezdés, hatalmas lendületet adott a csapatnak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!