Rosberg győzelmeket vár 2011-ben

Futamgyőzelmekre számít 2011-ben a Mercedes Grand Prix német versenyzője, Nico Rosberg. A fiatal tehetség bízik abban, hogy csapata versenyképes autóval rukkol elő az idei szezonra.


Futamgyőzelmekre számít 2011-ben a Mercedes Grand Prix német versenyzője, Nico Rosberg. A fiatal tehetség bízik abban, hogy csapata versenyképes autóval rukkol elő az idei szezonra.

Rosberg már tavaly is nagy reményekkel várta bemutatkozó idényét a Mercedesnél, a brackley-i gárda azonban képtelen volt felvenni a versenyt a Red Bull Racing, a Ferrari és a McLaren autóival.

A csapat azonban a szezon közepén határozott döntést hozott, és teljes figyelmét az MGP-W02-es versenyautó fejlesztésére fordította, melytől mind a versenyzők, mind a gárda vezérkara eredményes szereplést vár.

Rosberg az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva elmondta, nehéz dolguk lesz, ám meggyőződése, hogy jó eredményeket érnek majd el.

„Természetesen erre törekszünk. Viszont nem lesz könnyű dolgunk, hiszen tudjuk, milyenek voltunk tavaly” – mondta a német versenyző.

„Nem könnyű egyszerűen nagyot ugrani előre, hiszen mindenki jó szezonkezdetre törekszik. Nehéz, azonban megvalósítható. Várnunk kell és majd meglátjuk.”

Rosberg tavaly háromszor állhatott fel a dobogóra, és gyakorlatilag az egész szezon során jobbnak bizonyult hétszeres világbajnok csapattársánál, Michael Schumachernél, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy egy pont híján kétszer annyi egységet gyűjtött a 19 verseny során, mint a legendás versenyző.

A Mercedes versenyzője elmondta, habár nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, biztos abban, hogy tavalyi teljesítményével jó benyomást tett a Forma-1-ben érdekeltekre.

„Valószínűleg ezt a média gondolja így, viszont én nem igazán foglalkozom ezzel. Számomra az a fontos, hogy egy jobb autó álljon a rendelkezésemre a következő szezonban és képes legyek versenyeket nyerni.”

„A karrierem szempontjából nyilván fontos, hogy azok az emberek, akik döntéseket hoznak a Forma-1-ben, látják a teljesítményemet. Úgy gondolom, hogy számukra meggyőző teljesítményt nyújtottam 2010-ben.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elmondta, Rosbeg látványos megmozdulások nélkül képes jó eredményt elérni a versenypályán.

„Ő egy csendes versenyző abban az értelemben, hogy nem láthatunk tőle kirívó akciókat a pályán. De amikor megelőz valakit, akkor kiváló munkát végez. Megelégszik ezzel, és talán ez annyira nem meggyőző az emberek számára.”

„Azonban amint megnyeri első versenyét – ami meg fog történni -, ez a dolog változni fog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!