Rosberg: Ha lett volna még egy kör... - F1VILÁG.HU

Rosberg: Ha lett volna még egy kör…

HIRDETÉS

Nico Rosberg úgy véli, ha egy körrel tovább tart a mai Spanyol Nagydíj, meg tudta volna előzni csapattársát, Lewis Hamiltont.


Nico Rosberg úgy véli, ha egy körrel tovább tart a mai Spanyol Nagydíj, meg tudta volna előzni csapattársát, Lewis Hamiltont.

A német versenyző sorozatban negyedszer maradt alul a pályafutása 26. F1-es győzelmét szerző angollal szemben.

A vasárnapi Spanyol Nagydíj utolsó köreiben a másképp taktikázó Rosberg beérte ugyan Hamiltont, előznie azonban nem sikerült.

„Azt hiszem, egy körre lett volna még szükség. Akkor talán el tudtam volna menni mellette” – mondta Rosberg, aki a barcelonai fordulót követően elveszítette a vezetést a bajnoki összetettben.

„Nem voltam elég közel, de ha még van egy kör, akkor lehettem volna. Egy kicsit megviselt vagyok most.”

Rosberg hozzátette, úgy véli, a rajtjain van még mit csiszolni, mivel ma sem tudta lerajtolni mercedeses csapattársát.

„A rajtom sajnos gyengécske volt. Ez egy kicsit gyenge pontom jelenleg. Sorozatban három rossz rajtom volt, ez pedig sokba került. Szóval dolgoznunk kell ezen.”

A Mercedes versenyzője szerint a taktika rendben volt a mai futamon, egyszerűen csak azt sajnálja, hogy kifutott az időből.

„A versenytempó jó volt, a legjobb dolog pedig, amit tehettünk, hogy taktikát váltunk, és tökéletesen működött is. De ezen a pályán egyszerűen nehéz közel kerülni az elöl lévőhöz. Felzárkóztam, az utolsó körben megpróbálkozhattam volna egy kamikaze manőverrel a 10-es kanyarban, de nem jött volna össze.”

Hirdetés

„Lewis nagyszerű munkát végzett ma, egy kicsit előrébb járt nálam, de bőven vannak pozitívumok is. Nagyon motiváltan várom a folytatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!