Rosberg Hamilton előtt a második szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg Hamilton előtt a második szabadedzésen

HIRDETÉS

Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a pénteki második szabadedzésen Bahreinben. Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett, a harmadik pedig Kimi Räikkönen lett a Ferrarival.


Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a pénteki második szabadedzésen Bahreinben. Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett, a harmadik pedig Kimi Räikkönen lett a Ferrarival.

A második szabadedzésen enyhébb időjárási körülmények várták a versenyzőket, azonban még így is meglehetősen meleg, 30 °C volt a levegő hőmérséklete, a pályáé pedig 36 °C. A tréning során besötétedett, így a versenyzők a hétvége során most először vezethettek mesterséges lámpafények mellett. A pálya hőmérséklete fél óra elteltével is 10 fokkal volt magasabb, mint az elmúlt évben, így nem volt egyszerű a csapatok dolga a felkészülés során.

Nico Rosberg az edzés kezdetét követően a kormány képernyőjén fényerő-változtatást kért a csapattól, ám nem ő volt az egyedüli, akinek szemét bántották a fények, Daniel Ricciardo is hasonló kérést intézett csapata felé. A Mercedes-pilóta később nem csupán kormányának kijelzőjére, hanem a bokszutca bejáratánál álló fotósokra is panaszkodott.

Jenson Button számára egyáltalán nem indul szerencsésen a bahreini hétvége, a brit versenyző ugyanis az első szabadedzésen két kör megtétele után megpörgött az egyes kanyarban, ezzel véget is ért számára a gyakorlás. Ezt követően, az esti edzésen csak három körig jutott, amikor megállt alatta a McLaren – a csapat azonban folyamatosan dolgozott a probléma megoldásán és végül fél órával az edzés vége előtt Button újra pályára gurulhatott, végül 15 kört sikerült teljesítenie.

Egy kisebb incidens miatt 10 perccel az edzés vége előtt piros zászlóval megszakították a gyakorlást, miután Vettel törött első szárnnyal gurult körbe a versenypályán. A német pilóta éppen a bokszból hajtott ki a pályára, amikor Sergio Perez Force Indiája kanyarodás közben hozzáért a Ferrarihoz, ennek következtében pedig Vettel első vezetőszárnya megsérült. A letört alkatrészeket gyorsan összeszedték a pályáról, így néhány percre még elengedték a mezőnyt.

Végül Rosberg 1 tizedmásodperccel végzett csapattársa, Hamilton előtt. A két Mercedest a két Ferrari követi a sorban Räikkönen-Vettel sorrendben, a finn lemaradása azonban már fél másodperc volt Hamiltonhoz képest.

A Ferrarikat ismét a Williams követi, ezúttal Valtteri Bottas személyében, mögötte Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal. További 25 ezredmásodperces lemaradással Pastor Maldonado érkezett meg a hetedik helyre a Lotussal, őt Felipe Nasr (Sauber), valamint Daniil Kvyat (Red Bull) követi a sorban, az első tíz sorrendjét Felipe Massa (Williams) neve zárja.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!