Rosberg: Hamilton szükségtelenül tartott fel

Nagyon elégedetlen a Mercedes által Kínában alkalmazott stratégiával a futamot a második helyen befejező Nico Rosberg.


Nagyon elégedetlen a Mercedes által Kínában alkalmazott stratégiával a futamot a második helyen befejező Nico Rosberg.

A német versenyzőnek a Kínai Nagydíj első és második etapjában védekeznie kellett a ferraris Sebastian Vettellel szemben, mivel Hamilton kontroll alatt tartotta a tempót az élen.

Rosberg a csapatrádión panaszkodott is arra, hogy ezzel csapattársa igencsak megnehezíti a dolgát, a verseny után pedig azt mondta, nagyon csalódott amiatt, hogy Hamilton taktikájával őt hátráltatták.

„Érdekes azt hallani tőled, Lewis, hogy a választott tempóddal csak magadra gondoltál az élen” – mondta Rosberg a brit versenyzőnek a futamot követő sajtótájékoztatón.

„Szükségtelen volt, és megnehezítette a versenyemet, hiszen azzal, hogy a szükségesnél lassabban mentél az etapok elején, Sebastian nagyon közel került hozzám.”

„Ez pedig lehetőséget kínált Sebastiannak arra, hogy egy korai kiállással megpróbáljon elém kerülni. Szóval Sebastian szükségtelenül közel került hozzám, ráadásul ez sok időbe is került a versenyen, mivel védekeznem kellett vele szemben.”

„A verseny végére ráadásul teljesen elfogytak a gumijaim, mert az én etapom sokkal hosszabb volt. Szóval nagyon nem örülök ennek.”

Hamiltonról egyébként leperegtek Rosberg szavai, a sajtótájékoztatón reagált is a németnek.

„Nem az én dolgom Nico versenyére figyelni. Az én dolgom az, hogy hazahozzam az autót olyan jó állapotban és olyan gyorsan, amennyire csak lehet. Én pedig ezt tettem” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Szándékosan nem lassítottam senkit, csak magamra összpontosítottam. Ha Nico szeretett volna elmenni, megpróbálhatta volna, de nem tette.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!