Rosberg: Hamilton továbbra is nagyon összeszedett - F1VILÁG.HU

Rosberg: Hamilton továbbra is nagyon összeszedett

HIRDETÉS

A világbajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg meg van győződve arról, csapattársa, Lewis Hamilton vissza fog vágni a bajnokság hátralévő versenyein, és kemény ellenfélnek bizonyul majd.



A világbajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg meg van győződve arról, csapattársa, Lewis Hamilton vissza fog vágni a Forma-1-es bajnokság hátralévő versenyein, és kemény ellenfélnek bizonyul majd a vb-címért folytatott küzdelemben.

Azt követően, hogy Rosberg nyert Japánban, Hamilton pedig csak harmadikként ért célba, a német előnye 33 pontra nőtt a tabellán csapattársával szemben.

Hamilton ráadásul úgy tűnik, kezdi elveszíteni hidegvérét, a szuzukai hétvégén ugyanis nemes egyszerűséggel faképnél hagyta a Mercedes motorhome-jában összegyűlt újságírókat, mivel azok egy része felháborodott azon, hogy a címvédő csütörtökön, az FIA sajtótájékoztatóján a telefonjával szórakozott ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolt volna.

Rosberg ennek ellenére nem gondolja úgy, hogy Hamilton szétesett fejben – a német arra számít, riválisa nagyon megnehezíti majd a dolgát a folytatásban.

„Először is én nem igazán tudok ezekről a dolgokról” – mondta Rosberg, amikor Hamilton és az újságírók összetűzéséről kérdezték. „Nem látom a viszonyukat a hétvége során, úgyhogy nem tudom, mi folyik köztük.”

„Azt viszont elmondhatom, hogy a színfalak mögött higgadtabb, mint valaha. Hónapok óta nem láttam olyan keményen dolgozni, mint a maláj kiesés után, mindent megtett azért, hogy apránként javítani tudjon a köridőkön.”

„Én hihetetlenül motiváltnak látom őt, és nagyon összeszedett a mérnökökkel.”

Arra a kérdésre, hogy biztatónak tartja-e, hogy Hamilton – ahogy az újságírók fogalmaztak – „megnyomta az önpusztítás gombot”, Rosberg így felelt: „Mint mondtam, én nem látom semmiféle önpusztítást a részéről.”

Hirdetés

„Az a Lewis, akit én láttam, iszonyatosan motivált és koncentrált, én nem követem a médiát a versenyhétvégék során, és még azok után sem.”

„Ami pedig engem illet: próbálom a legtöbbet kihozni magamból, és nem foglalkozom azzal, hogy Lewis milyen állapotban van.”

„Lewis a csapattársam, és mindig küzdeni fog. Mindig nehéz lesz legyőzni őt, de még sok verseny van hátra.”

Rosberg hozzátette, nem fog változtatni a hozzáállásán a bajnokság hátralévő versenyein, noha magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot.

„Miért változtassak valamin, ami jól bevált? Az én módszerem az, hogy megérkezem a pályára, koncentrálok a hétvégére, próbálom megszerezni a győzelmet, és végül össze is jön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!