Rosberg: Hamilton továbbra is nagyon összeszedett

A világbajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg meg van győződve arról, csapattársa, Lewis Hamilton vissza fog vágni a bajnokság hátralévő versenyein, és kemény ellenfélnek bizonyul majd.A világbajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg meg van győződve arról, csapattársa, Lewis Hamilton vissza fog vágni a Forma-1-es bajnokság hátralévő versenyein, és kemény ellenfélnek bizonyul majd a vb-címért folytatott küzdelemben.

Azt követően, hogy Rosberg nyert Japánban, Hamilton pedig csak harmadikként ért célba, a német előnye 33 pontra nőtt a tabellán csapattársával szemben.

Hamilton ráadásul úgy tűnik, kezdi elveszíteni hidegvérét, a szuzukai hétvégén ugyanis nemes egyszerűséggel faképnél hagyta a Mercedes motorhome-jában összegyűlt újságírókat, mivel azok egy része felháborodott azon, hogy a címvédő csütörtökön, az FIA sajtótájékoztatóján a telefonjával szórakozott ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolt volna.

Rosberg ennek ellenére nem gondolja úgy, hogy Hamilton szétesett fejben – a német arra számít, riválisa nagyon megnehezíti majd a dolgát a folytatásban.

„Először is én nem igazán tudok ezekről a dolgokról” – mondta Rosberg, amikor Hamilton és az újságírók összetűzéséről kérdezték. „Nem látom a viszonyukat a hétvége során, úgyhogy nem tudom, mi folyik köztük.”

„Azt viszont elmondhatom, hogy a színfalak mögött higgadtabb, mint valaha. Hónapok óta nem láttam olyan keményen dolgozni, mint a maláj kiesés után, mindent megtett azért, hogy apránként javítani tudjon a köridőkön.”

„Én hihetetlenül motiváltnak látom őt, és nagyon összeszedett a mérnökökkel.”

Arra a kérdésre, hogy biztatónak tartja-e, hogy Hamilton – ahogy az újságírók fogalmaztak – „megnyomta az önpusztítás gombot”, Rosberg így felelt: „Mint mondtam, én nem látom semmiféle önpusztítást a részéről.”

„Az a Lewis, akit én láttam, iszonyatosan motivált és koncentrált, én nem követem a médiát a versenyhétvégék során, és még azok után sem.”

„Ami pedig engem illet: próbálom a legtöbbet kihozni magamból, és nem foglalkozom azzal, hogy Lewis milyen állapotban van.”

„Lewis a csapattársam, és mindig küzdeni fog. Mindig nehéz lesz legyőzni őt, de még sok verseny van hátra.”

Rosberg hozzátette, nem fog változtatni a hozzáállásán a bajnokság hátralévő versenyein, noha magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot.

„Miért változtassak valamin, ami jól bevált? Az én módszerem az, hogy megérkezem a pályára, koncentrálok a hétvégére, próbálom megszerezni a győzelmet, és végül össze is jön.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS