Friss hírek

Rosberg: Hamiltonnak a rajt az egyik gyenge pontja

A világbajnoki éllovas Nico Rosberg szerint csapattársának, Lewis Hamiltonnal jelenleg a rajtok okozzák az egyik legfőbb problémát, így egyáltalán nem bánta meg, hogy múlt hétvégén, Kanadában megpróbált elmenni a címvédő mellett.


A világbajnoki éllovas Nico Rosberg szerint csapattársának, Lewis Hamiltonnal jelenleg a rajtok okozzák az egyik legfőbb problémát, így egyáltalán nem bánta meg, hogy múlt hétvégén, Kanadában megpróbált elmenni a címvédő mellett.

A manőver rosszul sült el, Hamilton ugyanis – sportszerűen ugyan, de – kiszorította Rosberget az 1-es kanyarban, ami miatt a német nagyon sok pozíciót veszített.

Rosberg elárulta, nem bánta meg, hogy megpróbálta az előzést – ám ha tudja, hogy ennyit bukik vele, nyilván nem vállalja be.

A Mercedes versenyzője mindenesetre rámutatott arra, megérte a próbálkozás, hiszen Hamilton jelenleg nagyon sokat bajlódik a rajtokkal, és ezt meg kell próbálnia kihasználni.

„Lewis rajtja katasztrofális volt, az enyém pedig középszerű – és hogy mit csinálok? Kívülre megyek. Ha csak úgy elengedem, akkor ennyi volt, az egész versenyt mögötte töltöm” – mondta a listavezető.

„Tudom, hogy kockázatos kívülről megpróbálni, hiszen voltak alkalmak a múltban, amikor megmutatta, hogyan tudja megnehezíteni a dolgomat – fair módon.”

„Barcelonában remekül működött a stratégiám, ugyanazzal próbálkoztam Kanadában is, de félelmetesre sikerült.”

„A rajtjai, az első kanyarjai nehezen alakultak mostanában – nem ez számít az erősségének. Szóval azt mondtam magamban, ’megpróbálom, adok magamnak egy lehetőséget’, de nem jött össze. Azzal nyilván nem kalkuláltam, hogy ennyire visszacsúszok, egészen a 9. helyig. Azt gondoltam, ’oké, ha rosszul sül el, veszítek egy pozíciót, talán kettőt’. De ara nem számítottam, hogy ennyit bukok vele. Ha tudtam volna, természetesen nem vállalom be. Rosszul sült el az alulkormányzottság miatt.”

Merc

Arra a kérdésre, hogy megpróbálná-e újra az előzést, Rosberg így válaszolt: „Nem lehet összehasonlítani két szituációt. Nyilván megint tanultam valamit a vele folytatott küzdelemről. De látnom kell, mi a helyzet, és aztán dönteni. Csak a barcelonaira tudok visszakanyarodni: ott a rajtommal megnyerhettem volna a versenyt.”

Rosberg csapattársa, Hamilton bevallotta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy javítsanak a rajtjain, ám ez nem egyszerű feladat.

„Minden egyes nap foglalkozunk a dologgal” – ismerte el a címvédő.

„A legutóbbi nem volt valami nagyszerű, Kínában sikerült a legjobban a rajtom. Eddig volt egy fantasztikus, két jó, és néhány nem túl jó. Szóval egyelőre eléggé ingadozik a dolog. Nyilván próbáljuk kihegyezni a teljesítményt, próbáljuk következetesebbé tenni a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!