IMOLAGP

Rosberg idei negyedik motorját kapja Szingapúrban

A hétvégi Szingapúri Nagydíjon idei negyedik motorját kapja autójába a világbajnoki címre pályázó Nico Rosberg.


A hétvégi Szingapúri Nagydíjon idei negyedik motorját kapja autójába a világbajnoki címre pályázó Nico Rosberg.

A német versenyző és csapattársa, Lewis Hamilton a legutóbbi, olaszországi versenyhétvégén kapta meg idei harmadik V6-os erőforrását, miután a Mercedes felhasználta rendelkezésére álló motorfejlesztési zsetonjainak mindegyikét.

Rosberg azonban az időmérőt megelőzően vissza kellett, hogy térjen a korábbi specifikációjú aggregáthoz, miután – mint később kiderült – szivárgás keletkezett a hűtőrendszerben.

Mivel a rendszerek le vannak plombálva a versenyhétvégék között, a Mercedes nem nyúlhatott hozzá a motorhoz, így azt legközelebb csütörtökön, azaz ma indíthatják be újra. A csapat ekkor tudja csak meghatározni annak állapotát, és hogy legalább a szabadedzéseken tovább használható-e.

Bárhogy is alakul, Rosberg a hétvégi versenyein idei negyedik motorját használja majd – ezt a Mercedes is megerősítette nemrég.

Miután az idei szezonból még hét futam hátravan, nem elképzelhetetlen, hogy Rosbergre tíz rajthelyes büntetés vár majd valamikor, amennyiben autójába be kell építeni egy ötödik erőforrást is.

Márpedig ez érzékenyen érintené bajnoki esélyeit: a német hátránya már most is 53 pont csapattársa, Lewis Hamilton mögött, miközben a szezon hátralévő versenyein összesen 175 pontot lehet még gyűjteni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!