Rosberg: Idén a dobogó, jövőre a győzelem a cél - F1VILÁG.HU

Rosberg: Idén a dobogó, jövőre a győzelem a cél

HIRDETÉS

Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége szerint nem lesz problémájuk abból, hogy az előszezon első tesztsorozatán még nem a 2012-es versenyautóval gurulnak pályára.


Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége szerint nem lesz problémájuk abból, hogy az előszezon első tesztsorozatán még nem a 2012-es versenyautóval gurulnak pályára.

Mint ismert, a német alakulat egyike lesz azon csapatoknak, melyek csupán a második teszten próbálják ki az új modellt annak érdekében, hogy maximalizálják a fejlesztési időt a szélcsatornában.

Rosberg szerint kifizetődő lesz ez a hozzáállás, és egyúttal elkerülhetik azt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan problémákkal találják szembe magukat az év első versenyén, Ausztráliában.

„Ezt a döntést hozták, én pedig elégedett vagyok ezzel” – mondta a német az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva. „Csupán kompromisszumot kötöttünk aközött, hogy elég korán megkezdjük a tesztelést, illetve, hogy elég időt töltsünk a fejlesztéssel.”

„Sikerült találni egy aranyközéputat – úgy döntöttek a csapatnál, hogy ez a legjobb lehetőség.”

Rosberg úgy véli, a szerkezeti átalakításoknak – melyek magukban foglalják Geoff Willis, illetve az ex-ferraris Aldo Costa érkezését – köszönhetően a csapat nem fog szenvedni majd a késői kezdés miatt.

„Tavaly nem tudtunk volna részt venni az első versenyen, ha ilyen későn teszteltük volna először az autót, de a gyár mai optimalizálása miatt meggyőződésem, hogy ezúttal minden rendben lesz, és az autó az első teszt után nem sokkal képes lesz versenyezni – tehát néhány apróbb alkatrészt kell majd rendezni. Már ez jól mutatja, hogy a csapat sokat fejlődött.”

Rosberg úgy véli, a csapat reális célja lehet, hogy a lehető legtöbb versenyen dobogóra álljon 2012-ben.

„Hiszem, hogy képesek vagyunk nagy előrelépést tenni. Viszont ahhoz nagyon komoly lépés kellene, hogy képesek legyünk a győzelemre” – magyarázta a német. „Ez nem lesz könnyű. De ezért dolgozunk, és lehetségesnek kell lennie. Meg kell történnie, mert már most sokat léptünk előre, a gyár sokkal jobban dolgozik, szóval fejlődni fogunk.”

Hirdetés

„Ahhoz, hogy a legjobb csapat legyünk az F1-ben, még tennünk kell. De el fog jönni ez is. Csak egy kicsit tovább tart. Szóval reálisan nézve a dolgokat, csak az ezt követő évben lehetünk a legjobb csapat az F1-ben, mert ez az egész egy folyamat. Talán építhetünk egy autót 2012-re, mely nagyon-nagyon jó, de ahhoz, hogy a legjobbak legyünk, még egy kis időre lesz szükségünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!