Rosberg: Idén a dobogó, jövőre a győzelem a cél

Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége szerint nem lesz problémájuk abból, hogy az előszezon első tesztsorozatán még nem a 2012-es versenyautóval gurulnak pályára.


Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége szerint nem lesz problémájuk abból, hogy az előszezon első tesztsorozatán még nem a 2012-es versenyautóval gurulnak pályára.

Mint ismert, a német alakulat egyike lesz azon csapatoknak, melyek csupán a második teszten próbálják ki az új modellt annak érdekében, hogy maximalizálják a fejlesztési időt a szélcsatornában.

Rosberg szerint kifizetődő lesz ez a hozzáállás, és egyúttal elkerülhetik azt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan problémákkal találják szembe magukat az év első versenyén, Ausztráliában.

„Ezt a döntést hozták, én pedig elégedett vagyok ezzel” – mondta a német az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva. „Csupán kompromisszumot kötöttünk aközött, hogy elég korán megkezdjük a tesztelést, illetve, hogy elég időt töltsünk a fejlesztéssel.”

„Sikerült találni egy aranyközéputat – úgy döntöttek a csapatnál, hogy ez a legjobb lehetőség.”

Rosberg úgy véli, a szerkezeti átalakításoknak – melyek magukban foglalják Geoff Willis, illetve az ex-ferraris Aldo Costa érkezését – köszönhetően a csapat nem fog szenvedni majd a késői kezdés miatt.

„Tavaly nem tudtunk volna részt venni az első versenyen, ha ilyen későn teszteltük volna először az autót, de a gyár mai optimalizálása miatt meggyőződésem, hogy ezúttal minden rendben lesz, és az autó az első teszt után nem sokkal képes lesz versenyezni – tehát néhány apróbb alkatrészt kell majd rendezni. Már ez jól mutatja, hogy a csapat sokat fejlődött.”

Rosberg úgy véli, a csapat reális célja lehet, hogy a lehető legtöbb versenyen dobogóra álljon 2012-ben.

„Hiszem, hogy képesek vagyunk nagy előrelépést tenni. Viszont ahhoz nagyon komoly lépés kellene, hogy képesek legyünk a győzelemre” – magyarázta a német. „Ez nem lesz könnyű. De ezért dolgozunk, és lehetségesnek kell lennie. Meg kell történnie, mert már most sokat léptünk előre, a gyár sokkal jobban dolgozik, szóval fejlődni fogunk.”

„Ahhoz, hogy a legjobb csapat legyünk az F1-ben, még tennünk kell. De el fog jönni ez is. Csak egy kicsit tovább tart. Szóval reálisan nézve a dolgokat, csak az ezt követő évben lehetünk a legjobb csapat az F1-ben, mert ez az egész egy folyamat. Talán építhetünk egy autót 2012-re, mely nagyon-nagyon jó, de ahhoz, hogy a legjobbak legyünk, még egy kis időre lesz szükségünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!