Friss hírek

Rosberg: Idén már semmi esélyem a vb-címre

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg elismerte, idén már nem lesz esélye arra, hogy harcba szálljon a világbajnoki elsőségért.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg elismerte, idén már nem lesz esélye arra, hogy harcba szálljon a világbajnoki elsőségért.

A német csapattársa, Michael Schumacher már a szezon elején bevallotta, idén biztosan nem szerzi meg nyolcadik bajnoki elsőségét, ám miután Rosberg nyerni tudott a Kínai Nagydíjon, a csapat reménykedett abban, teremhet még számára babér 2012-ben.

Hirdetés
 

A Monacói Nagydíj óta azonban a német csapat sokat küszködik, és bár matematikailag még esélyes a trófeára, Rosberg elárulta, idén biztosan nem nyerni vb-címet.

„Ami minket illet, a bajnokság eldőlt abban az értelemben, hogy tudjuk, most már nem tudjuk megnyerni a világbajnokságot” – ismerte el a német, aki jelenleg közel 100 pontos hátránnyal hetedik a bajnoki tabellán.

A Mercedes versenyzője mindazonáltal úgy véli, honfitársa, Sebastian Vettel még esélyes arra, hogy megvédje világbajnoki címét, „a Red Bullnak ugyanis erős autója van.”

A német ezzel együtt elismerte, Fernando Alonso az abszolút favorit.

„A mögötte lévők hibázgatnak, vagy az autóik mennek tönkre, miközben ő a legkövetkezetesebb versenyző. Jó esélye van arra, hogy bajnok legyen.”

Bár Alonso az idény végén háromszoros világbajnokká válhat, Rosberg szerint nem ő minden idők legjobb F1-es versenyzője.

„Schumacher, Senna, Fangio – ennyi” – mondta az ifjú tehetség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!