Friss hírek

Rosberg is elájult Vettel szingapúri gyorskörétől

Valósággal sokkolta Nico Rosberg Sebastian Vettel gyorsköre a Szingapúri Nagydíj tegnapi időmérő edzésén.


Valósággal sokkolta Nico Rosberg Sebastian Vettel gyorsköre a Szingapúri Nagydíj tegnapi időmérő edzésén.

A Ferrari német versenyzője fél másodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget az utcai pályán, miközben a Mercedesek küszködtek: Nico Rosberg a hatodik helyről rajtol, csapattársa, Lewis Hamilton egy hellyel előrébbről, az ötödik kockából várja majd a piros lámpák kialvását.

Hirdetés
 

Amikor Rosberget a kvalifikáció után arról faggatták, tapasztalt-e már valaha olyan teljesítmény-visszaesést, mint a mostani, így felelt: „Ilyen extrémet még soha – mert annyira dominánsak voltunk, annyival gyorsabbak voltunk mindenhol, hogy egy kör alatt nem veszíthetünk 1,4 másodpercet!”

„Nemrég néztem meg Sebastian gyorskörének belső kamerás felvételét, és bár nem akartam, de hangosan felkiáltottam a mérnöki szobában, hogy ’mi a franc?!’ Olyan volt, mintha egy másik bolygón autózna bizonyos kanyarokban.”

„Mindenki meglepődött, most még nem is értjük a dolgot. Rengeteg dolgot kipróbáltunk, mert megértettük, hogy vészhelyzetben vagyunk. Az utolsó szabadedzésen sok dolgot kipróbáltunk, de nem tudtunk előrelépni, egyszerűen hiányzott a tapadás. Ha nem néztem volna meg a köridőket, azt gondoltam volna, hogy mi vagyunk a pole-ban, de aztán megnéztem őket, és rá kellett jönnöm, hogy nem az enyém a rajtelsőség.”

A német elárulta, legfőbb célja a vasárnapi futamon, hogy csökkentse 53 pontos hátrányát Hamiltonnal szemben.

„A legfőbb cél holnap az, hogy legyőzzem Lewist. Közvetlenül mellőlem indul, szóval adott a lehetőség. Ez mindig elég bonyolult, hiszen pontokat kell szereznünk a csapatnak. És természetesen Vettel is fenyegetést jelent rám nézve a pontversenyt tekintve, ő sincs messze.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!