Rosberg: Jobb lett volna, ha Alonso ül a helyemre - F1VILÁG.HU

Rosberg: Jobb lett volna, ha Alonso ül a helyemre

HIRDETÉS

A 2016-os év világbajnoka, Nico Rosberg elárulta, jobban örült volna annak, ha Fernando Alonso veszi át helyét a Mercedes csapatánál.


A 2016-os év világbajnoka, Nico Rosberg elárulta, jobban örült volna annak, ha Fernando Alonso veszi át helyét a Mercedes csapatánál.

Rosberg a bajnoki cím megnyerése után jelentette be, befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, csapata, a Mercedes azóta pedig már azt is bejelentette, hogy utódja a Williamstől érkező Valtteri Bottas lesz.

A spanyol Marca című lapnak nyilatkozva Rosberg azt mondta, mivel most már rajongóként szemlélheti az eseményeket, szívesebben megnézte volna, hogy mire megy Fernando Alonso Lewis Hamilton ellen a Mercedesnél.

„Most már egy rajongó vagyok, és a kerítés ezen oldaláról már könnyű reagálni” – mondta a német. „Mindenki Alonsót mondja, és én is így vagyok ezzel, mert jó kis tűzijáték lett volna Hamiltonnal.”

„Rajongóként jó lett volna megnézni, a csapat szempontjából viszont nem működött volna. Szóval nagyszerű megoldást választottak. Bottas gyors és kemény, Hamilton pedig nagyon magas szintet képvisel majd, és nehéz lesz legyőzni őt – de én bizonyítottam, hogy verhető.”

Amikor Bottas teljesítményéről kérdezték, Rosberg így felelt: „Szerintem a pole-ban lesz az első versenyen, Ausztráliában.”

Rosberg szót ejtett Niki Lauda dühéről is, aki állítólag nehezen emésztette meg azt, hogy a vb-cím megszerzése után bejelentette visszavonulását.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedesnél haragudtak-e rá, Rosberg így válaszolt: „Dühösek voltak-e? Nem, nagyon tisztelnek engem, és én ezt értékelem.”

„Laudával már bonyolultabb volt a helyzet, és a sajtóban dühösnek tűnt, de felém soha nem mutatta. Azt mondta nekem személyesen, hogy le a kalappal előttem. Nagyon támogató volt azok után, hogy három remek évig dolgoztunk együtt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg: Jobb lett volna, ha Alonso ül a helyemre
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!