Rosberg jövőre igényt tart az alacsonyabb rajtszámra

Jövőre csapaton belül mindenképp az alacsonyabb rajtszámmal szeretne versenyezni a Forma-1-ben a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg.


Jövőre csapaton belül mindenképp az alacsonyabb rajtszámmal szeretne versenyezni a Forma-1-ben a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg.

A német pilóta 2010-ben csatlakozott a brackley-i gárdához, az elmúlt három szezon során pedig Michael Schumacher csapattársaként kellett bizonyítani a királykategóriában.

Bár a csapatok többségénél hagyományos az kapja az alacsonyabb rajtszámot, aki jobb eredményt ért el az előző évadban, Schumacher az elmúlt évek során mindig ragaszkodott ahhoz, hogy övé legyen az elsőbbség – függetlenül attól, hogy honfitársa 2010-ben és 2011-ben is jobb eredményeket ért el nála.

Úgy tűnik, ebből Nico Rosbergnek is elege lett, Szingapúrban ugyanis kézzelfogható hátrányba került Schumi babonája miatt: a Mercedes versenyzői ugyanis nem futottak mért kört az időmérő edzés utolsó etapjában, kettejük között pedig a rajtszámok döntöttek a rajtpozíciókról – így Schumacher a kilencedik, Rosberg pedig a tizedik helyről volt kénytelen nekivágni a futamnak.

„A rajtpozíciókat tekintve jobb lett volna, ha enyém az alacsonyabb rajtszám” – mondta Rosberg az RTL televíziónak.

„Jövőre mindenképp meg kell vizsgálnunk ezt a helyzetet.”

Rosberg jelenleg hetedik az egyéni tabellán, öt pozícióval megelőzve a hétszeres világbajnok Schumachert. A 43 esztendős versenyző és csapata eddig még nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e az idén lejáró kontraktust.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!