Friss hírek

Rosberg jövőre igényt tart az alacsonyabb rajtszámra

Jövőre csapaton belül mindenképp az alacsonyabb rajtszámmal szeretne versenyezni a Forma-1-ben a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg.


Jövőre csapaton belül mindenképp az alacsonyabb rajtszámmal szeretne versenyezni a Forma-1-ben a Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg.

A német pilóta 2010-ben csatlakozott a brackley-i gárdához, az elmúlt három szezon során pedig Michael Schumacher csapattársaként kellett bizonyítani a királykategóriában.

Hirdetés
 

Bár a csapatok többségénél hagyományos az kapja az alacsonyabb rajtszámot, aki jobb eredményt ért el az előző évadban, Schumacher az elmúlt évek során mindig ragaszkodott ahhoz, hogy övé legyen az elsőbbség – függetlenül attól, hogy honfitársa 2010-ben és 2011-ben is jobb eredményeket ért el nála.

Úgy tűnik, ebből Nico Rosbergnek is elege lett, Szingapúrban ugyanis kézzelfogható hátrányba került Schumi babonája miatt: a Mercedes versenyzői ugyanis nem futottak mért kört az időmérő edzés utolsó etapjában, kettejük között pedig a rajtszámok döntöttek a rajtpozíciókról – így Schumacher a kilencedik, Rosberg pedig a tizedik helyről volt kénytelen nekivágni a futamnak.

„A rajtpozíciókat tekintve jobb lett volna, ha enyém az alacsonyabb rajtszám” – mondta Rosberg az RTL televíziónak.

„Jövőre mindenképp meg kell vizsgálnunk ezt a helyzetet.”

Rosberg jelenleg hetedik az egyéni tabellán, öt pozícióval megelőzve a hétszeres világbajnok Schumachert. A 43 esztendős versenyző és csapata eddig még nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e az idén lejáró kontraktust.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!