Rosberg kiesésétől tartott a Mercedes - F1VILÁG.HU

Rosberg kiesésétől tartott a Mercedes

HIRDETÉS

Nico Rosberg szerencsésnek mondhatja magát, hogy célba tudott érni a múlt vasárnapi Kínai Nagydíjon azt követően, hogy az első kanyarban összeütközött a williamses Valtteri Bottasszal – mondja Paddy Lowe, az istálló ügyvezetője.


Nico Rosberg szerencsésnek mondhatja magát, hogy célba tudott érni a múlt vasárnapi Kínai Nagydíjon azt követően, hogy az első kanyarban összeütközött a williamses Valtteri Bottasszal – mondja Paddy Lowe, az istálló ügyvezetője.

A német versenyző nem rajtolt jól a szezon negyedik versenyén, az 1-es kanyarban pedig összeütközött Bottas Williamsével.

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Paddy Lowe az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva elárulta, attól tartottak, a bajnoki éllovas kénytelen lesz feladni a futamot.

„Szerencsések voltunk ezzel az ütközéssel – ki is üthette volna a versenyből Nico autóját” – mondta a szakember.

„Egy ponton úgy tűnt, nehéz lesz ez a kettős győzelem, de sikerült összehozni, köszönhetően annak, hogy versenyzőnk remek köröket futott, amikor kellett, mi pedig kiválóan taktikáztunk.”

Lowe hozzátette, Rosberg rossz rajtja nem amiatt volt, hogy csapata nem tudott telemetriai adatokat olvasni autójáról a verseny során, noha Niki Lauda biztos benne, ez is szerepet játszott a gyengélkedésben.

„Nem volt valami jó rajt, de nem a telemetria elvesztésével volt összefüggésben. Egy kicsit furcsa, de nem volt gond az autóval. Azt hiszem, nehezebb dolgunk lett volna, ha van.”

Niki Lauda hozzátette: „Nico autójában a rajtrácsra menet romlott el a telemetria, ami azért volt nehéz számára, mert nem tudta, hol harap a kuplung, ezért a rajtja nem volt tökéletes.”

„Semmiféle telemetriai adatot nem kaptunk az autójáról, szóval, amikor elhaladt a célegyenesben, mindig meg kellett kérnünk arra, hogy olvassa le a fogyasztást. Ő azt mondta, ne „szorongassuk már a tökét ilyen kérdésekkel”, nekünk viszont szükségünk volt ezekre az információkra.”

Hirdetés

Lowe kifejtette, nem számítottak arra, hogy Lewis Hamilton ekkora előnnyel nyeri majd meg a sanghaji futamot.

„A gumik jobban bírták, mint vártuk – ez a hétvége korábbi szakaszában elvégzett munkának volt köszönhető. Szombaton némi visszaesést jelentett, hogy a harmadik edzés esős volt, mivel nem tudtuk tesztelni az éjszaka elvégzett változtatásokat. Szóval a rajtrácsra vezető körök fontosak voltak, hogy lássuk, milyen is az egyensúly.”

„A versenybeállítások mindkét autón kiválóak voltak, szóval le a kalappal a mérnökök előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg kiesésétől tartott a Mercedes
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!