Friss hírek

Rosberg: Leclerc átvette Vetteltől az elsőszámú szerepet

Fotó: Facebook / Nico Rosberg
Nico Rosberg, F1-es világbajnok szerint Sebastian Vettel padlóra került az Olasz Nagydíjon történtek miatt, Charles Leclercet viszont méltatta teljesítménye miatt.

Vettel már az időmérő edzést követően is frusztrált volt, amiért nem sikerült gyorskört teljesítenie és csapattársa nem adott neki szélárnyékot a kvalifikációs káoszban. A versenyen pedig megpördült, majd a pályára történő visszatérésekor nekiment Lance Stroll autójának, amiért 10 másodperces stop-and-go büntetést is kapott. 

„Ez a pillanat most nagyon sötét kell hogy legyen Vettel számára. A csapattársa mostanra Ferrari-lengendává vált és átvette tőle az elsőszámú szerepet. Padlóra került” – mondta Rosberg a Sky műsorában. 

„Leclerc hihetetlenül versenyzett. Tudom, hogy hogy érezte magát az autóban, mert Lewis számtalanszor volt az én nyomomban is. Az a nyomás, amikor Lewis mögötted megy… Akkor a legkisebb hibát sem engedheted meg magadnak.”

A monacói egy alkalommal hibázott nagyobbat, ám áttette a Ferrarit a rázóköveken, emiatt a stewardok úgy döntöttek, nem jutott előnyhöz, ezért nem büntetik őt. 

„Vétett kisebb hibákat, de csodálatosan oldotta meg” – mondta Rosberg. „Egyszerűen a helyes utat választotta, a rázóköveken keresztül, így megvédte az első helyet. Egyszerűen nagyszerű. Tökéletes volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!