Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt - F1VILÁG.HU

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

HIRDETÉS
A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Sky Sports F1 szakértőjeként tevékenykedő Rosberg vasárnap úgy fogalmazott, véleménye szerint érthető döntést hozott a Ferrari Sanghajban, saját Youtube-csatornáján azonban nemrég már arról beszélt, az olasz istálló túl keményen bánt ifjú titánjával.

„Ez a csapatutasítás igazán kemény volt. Gyanítom, jelenleg együtt kell élnie ezzel. Most megmondták neki, hogy időnként bizony kettes számú lesz” – mondta a német ex-versenyző.

„Viszont szerintem nagyon kemény volt. Legalább adtak volna neki egy kis időt, hogy megmutassa, tud gyorsabb is lenni. De ők úgy voltak vele, hogy ’menj gyorsabban, vagy el kell engedned’, és még csak egy kört sem adtak neki. Majd közölték, hogy ’engedd el!’.”

„Rendben van, de utána Vettel sem tudott sokkal gyorsabb lenni. 1-2 tizeddel volt csak gyorsabb. Ez nem volt elég. Viszont teljesen tönkretette Leclerc versenyét, a stratégia miatt ugyanis alulmaradt [Max] Verstappennel szemben is. Nem túl nagyszerű, ahogy kezelték ezt.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel végül a 3., Leclerc pedig az 5. helyen ért célba Kínában, előbbi versenyző pedig 31 pontos hátrányban van a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben, miközben a Mercedes 57 ponttal vezet a Ferrari előtt.

„Nagyon remélem, hogy a Ferrari összekapja magát” – mondta Rosberg.

„Szeretnénk némi akciót látni a pályán, és szoros küzdelmet, ahogy Bahreinben. Szóval reméljük, gyorsan visszavágnak.”

[su_spoiler title=”Rosberg vlogja a sanghaji verseny után” style=”fancy” icon=”arrow”][/su_spoiler]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!