Rosberg lehet az F1 következő nagy alakja - F1VILÁG.HU

Rosberg lehet az F1 következő nagy alakja

HIRDETÉS

Frank Williams úgy gondolja, hogy Nico Rosberg lehet a Forma-1 következő nagy alakja, feltéve, ha a német versenyző egy olyan autót kap a feneke alá, amivel felveheti a harcot az élen állókkal.

Frank Williams úgy gondolja, hogy Nico Rosberg lehet a Forma-1 következő nagy alakja, feltéve, ha a német versenyző egy olyan autót kap a feneke alá, amivel felveheti a harcot az élen állókkal.

Az egykori világbajnok, Keke Rosberg fia remekül teljesít az idei évben, különösen az időmérő edzéseken, és rengeteget fejlődött 2006-os debütálása óta.

A GP2-es széria 2005-ös bajnoka az idei évben eddig még csak tizenegy pontot szerzett, azonban Williams úgy gondolja, ha a 21 éves versenyző sokkal jobb teljesítményt nyújtana, ha a brit alakulat egy olyan autóval rendelkezne, amivel fel tudná venni a versenyt az élmezőnnyel.

“Lewis történelmet írt, efelől semmi kétségem. Azonban Nico problémája az, hogy egy átlagos autóval kell szembe szállnia ellenfeleivel” – mondta Williams az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Viszont ahhoz, hogy mindenki felfigyeljen rá, egy győztes autóra lenne szüksége. Lewisnak minden összejött, bár ezzel nem szeretném kisebbíteni az érdemeit. Lenyűgöző, amit elért ilyen rövid idő alatt.”

“Ahogy általában lenni szokott, Nico képességeit az autója korlátozza. A tavalyi évben, debütáló évében az autónk csak a mezőny hátsó régiójában volt, most viszont már a középmezőny elején vagyunk. Célunk az, hogy bekerüljünk az első négy közé, vagy kiüssük a nyeregből az egyik élcsapatot. Ez nem lehetetlen, de nagyon nehéz küldetés” – folytatta a csapatvezető. “És akkor Nico szárnyalhat. Nem azt mondom, hogy szupersztár válik belőle, de ő lehet a következő nagy név a Forma-1-ben. Érdekes lett volna megnézni, hogy mire lett volna képes debütáló évében egy Ferrarival, vagy egy McLarennel.”

Maga az érintett úgy gondolja, sikerült fejlődést elérnie a tavalyi évhez képest: “Természetesen előrébb léptem, de szerintem ez normális dolog az első év után, különösen úgy, hogy egy igen nehéz szezont teljesítettünk. Azonban úgy érzem, a csapat is sokat fejlődött, az autó is ütőképesebb és megbízhatóbb. Viszont még keményen kell dolgoznunk, hogy ott legyünk, ahol lenni szeretnénk” – mondta Rosberg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg lehet az F1 következő nagy alakja
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!