Rosberg: Ma is kimondanám, amit gondolok!

Nem bánta meg a Kínai Nagydíjat követő kirohanását a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg, aki ezzel együtt leszögezte, sikerült maguk mögött hagyniuk a Sanghajban történteket.


Nem bánta meg a Kínai Nagydíjat követő kirohanását a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg, aki ezzel együtt leszögezte, sikerült maguk mögött hagyniuk a Sanghajban történteket.

Rosberg a múlt hétvégi futamot követően kelt ki magából, állítása szerint ugyanis a versenyt megnyerő csapattársa, Lewis Hamilton szándékosan lassította őt, mely miatt a harmadik helyen érkező Sebastian Vettel komoly veszélyt jelentett rá.

A Mercedes versenyzői nyilvános szópárbajt vívtak egymással, melyet követően a csapat házon belül értekezett a történtekről.

A német istálló és a versenyzők is lezártnak tekintik az ügyet mostanra, Rosberg azonban ma, Bahreinben kijelentette, ma sem cselekedne másképp.

„Úgy éreztem, el kell mondanom a tényeket, mert beszélni kellett ezekről a verseny után” – mondta a német.

„Mindenki tudta, hogy ez így van, nemcsak én. Újra megtenném. Semmit sem csinálnék másképp, és részemről lezártnak tekinthető a dolog – kivéve azt, hogy most is megvitatom önökkel.”

„Vasárnap este beszéltünk róla, és aztán mindent tisztáztunk. A csapat vezetősége és én egy nagyon konstruktív értekezést tartottunk.”

Rosberg hozzátette, csapata, a Mercedes számára továbbra is nehéz lesz menedzselni a két pilóta küzdelmét, főleg úgy, hogy a Ferrari a nyomukban van.

„Az efféle dolgok nem fekete-fehérek. Minden egyes forgatókönyv más. Éppen ezért vannak mindig eltérő vélemények – még akkor is, ha a tények is megállapításra kerültek.”

„Megállapodtunk abban, hogy amennyiben a csapat kettős győzelmét egy másik csapat veszélyezteti, akkor bizonyos intézkedések életbe lépnek, hogy biztosítsuk az eredményt.”

„Ez pedig előnyt jelenthet egyik vagy másik versenyzőnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!