Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Rosberg már tárgyal a Mercedesszel

Rosberg már tárgyal a Mercedesszel

Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége a német sajtónak nyilatkozva nemrégiben megerősítette, jelenleg is folynak a tárgyalások jelenlegi csapatával szerződésének meghosszabbításáról.


Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége a német sajtónak nyilatkozva nemrégiben megerősítette, jelenleg is folynak a tárgyalások jelenlegi csapatával szerződésének meghosszabbításáról.

A német versenyző 2010-ben csatlakozott a brackley-i gárdához, szerződése pedig egészen a 2012-es idény végéig szól – akárcsak csapattársáé, Michael Schumacheré.

A Mercedes természetesen szeretné megtartani Rosberget 2012 után is, a 26 éves versenyző számára azonban több lehetőség is kínálkozhat a következő idényt követően, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a Ferrarinál és a Red Bullnál is megüresedik egy versenyzői ülés.

A Marca című spanyol sportlap korábbi beszámolója szerint Rosberg azért sem sietteti jelenlegi kontraktusának kiterjesztését, mert szeretné megvárni, milyen lehetőségek kínálkoznak számára – az újság szerint a Mercedes versenyzője főként a Ferrari ülésére ácsingózik.

A német tehetség azonban a T-online.de című internetes lapnak nyilatkozva elárulta, már most megkezdődtek a tárgyalások jelenlegi munkaadójával.

„Igen, folynak a tárgyalások” – erősítette meg az immáron 105 F1-es futamot maga mögött tudó versenyző.

„Egy hosszútávú együttműködésről is tárgyalunk a Mercedesszel. Nagyon kényelmesen érzem magam ennél a csapatnál. Ez egy nagyszerű projekt. Viszont nem szeretnék most belemenni a részletekbe.”

Rosberg mindemellett cáfolta, hogy más lehetőségek után kutatna a Forma-1-ben, és elárulta, már most gőzerővel készülnek a jövő évre, így a szezon hátralévő versenyein több új elemet is pályára visznek majd.

„Igen, már a következő évre összpontosítunk. Kipróbálunk néhány dolgot az autón. Már most a rendelkezésünkre áll néhány olyan alkatrész, mely hasznos lehet a következő esztendőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!