Rosberg: Meggyűlt a bajunk a stratégiánkkal

Nico Rosberg, a Mercedes pilótája szerint igazán nehéz volt a mai stratégiaválasztás, és nem számítottak arra, hogy a többiek keresztbehúzhatják terveiket.


Nico Rosberg, a Mercedes pilótája szerint igazán nehéz volt a mai stratégiaválasztás, és nem számítottak arra, hogy a többiek keresztbehúzhatják terveiket.

Csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan Rosberg is elismerte, hogy a Ferrari nagyon jól dolgozott ma, így nem tudták felvenni velük a versenyt.

„Nehéz volt a taktikázás ma, és biztos vagyok benne, hogy a mai munkánk jó volt. De a Ferrari ma igazán kivételes munkát végzett, amihez gratulálok” – nyilatkozta.

A német pilóta elmondta, a futam előtt megállapodtak a csapattal abban, hogy a biztonsági autó pályára gurulása esetén beiktatnak egy kerékcserét – ez így is történt, azonban nem gondolták volna, hogy ennyien más taktikát alkalmaznak majd.

„A verseny előtt az volt a terv, hogy ha bejön a Safety Car, akkor elmegyünk kerékcserére. Nem számítottunk arra, hogy ilyen sokan maradnak kint, valamint arra sem, hogy a bokszban időt fogunk veszíteni a forgalom miatt, mert elég széles a bokszutca. Azt gondoltuk, elférünk egymás mellett a többiekkel.”

A kerékcseréket követően így mindkét Mercedes-pilóta forgalomba került, sok időveszteséggel járt, mire sikerült előrébb lépniük – Sebastian Vettelnek így volt ideje jókora előnyt kiautóznia.

„Szóval ezek voltak a problémák, aztán szintén nehéz volt átverekedni magunkat a forgalmon, emiatt elkoptak a gumik is. Megpróbáltam visszatámadni, amennyire csak lehetett, de nem tudtam felzárkózni Lewishoz. Sokat veszítettem a kiállás miatt, de örülök, hogy végül közelebb kerültem hozzá.”

„A következő versenyen azonban visszatérünk. Kína számomra egy nagyszerű pálya, nagyon várom.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS