Rosberg megkönnyebbült a pole után

Nico Rosberg megkönnyebbült, miután egy kisebb aggodalom után sikerült megnyernie a pole pozíciót hazai pályáján, a Hockenheimringen.


Nico Rosberg megkönnyebbült, miután egy kisebb aggodalom után sikerült megnyernie a pole pozíciót hazai pályáján, a Hockenheimringen.

Rosberg egy elektronikai hiba miatt egyik gyorsköre során kiállni kényszerült a bokszba – ekkor Lewis Hamilton állt az élre, ám a következő alkalommal a német visszavette tőle a vezetést.

Utolsó körükön végül mindketten hibáztak, így Hamilton egy tizedmásodperccel elmaradt csapattársától.

“Mesés érzés, csodálatos kör volt” – nyilatkozta Rosberg. “Három körre elegendő üzemanyag volt az autómban, vész esetére, ha még egy kört kell teljesítenem.”

“Nem tudom, mi történt az elektronikával. Tudtam, hogy mindent az utolsó körre kell feltennem, különben hetedik vagy nyolcadik leszek.”

“A köröm nagyon jól sikerült, bár össze voltam zavarodva, mert nem tudtam, mi történt az autóval. Korábban még nem fordult ilyen elő. Nagy megkönnyebbülés volt, amikor jól sikerült a köröm.”

Rosberg elmondta, hasonló eredményt szeretne elérni vasárnap is, ám biztos benne, hogy nehéz küzdelem lesz Hamiltonnal és a Red Bullokkal is.

“Kemény csata lesz holnap Lewisszal, de a Red Bullt és a Ferrarit sem írnám le.”

“A rajt itt nem olyan fontos, mint Magyarországon, mert itt lehet előzni. De természetesen a piros lámpák kialvása után is szeretnék elöl maradni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!